Fischer-Z en CPeX op jubileumeditie Swingin' Hulsen

Fischer-Z en CPeX op jubileumeditie Swingin' Hulsen

Foto: © Stijn Hermans (SHB)

Balen - Het festival Swingin' Hulsen bestaat deze zomer vijfjaar en duurt daarom twee dagen. Blikvangers op de jubileumeditie zijn Fischer-Z en CPeX.

Swingin' Hulsen vindt dit jaar plaats op vrijdag5 en zaterdag6augustus op het kerkplein van Balen-Hulsen. Speciaal voor de verjaardagseditie duurt het festival twee dagen. Vrijdagavond staat er namelijk een concert van de Britse band Fischer-Z op het programma. De groep rond JohnWatts scoorde in de vroege jaren80 pophits als SoLong, Marliese, Berlin en The Worker. Dit jaar houdt Fischer-Z een beperkte tournee, met onder meer een optreden in Hulsen. Tijdens het concert speelt de band enkel nummers uit de eerste drie platen en de bekendste hits. Opener op vrijdag is Kathleen Vandenhoudt. Nadien speelt nog de Amerikaanse Beverly Jo Scott, die wordt begeleid door enkele van de beste muzikanten uit Frankrijk en België. Tickets voor de vrijdageditie kosten 15euro in voorverkoop en 20euro aan de kassa.

Zaterdag is de traditionele gratis festivaldag voor het hele gezin. Naast diverse concerten staat er ook kinderanimatie op het programma. Muzikale blikvanger voor zaterdag is CPeX of de Clement Peerens Explosition. Deze rockband rond het personage van Hugo Matthyssen is bekend van liedjes zoals DikkeLu, Vinde gij mijn gat (niet te dik in deze rok), Foorwijf en Geft da kaske na is hier. Een andere opvallende naam op de affiche is New Romance, de groep waarmee Ben Crabbé en Ernst Löw wijlen Herman Brood eren. De groep heeft nu ook Brood-gitarist Dany Lademacher ingelijfd. Ook Guy Swinnen komt met zijn band naar Hulsen afgezakt. Als frontman van The Scabs maakt Swinnnen deel uit van de vaderlandse rockgeschiedenis en nu treedt hij ook solo op. Andere namen op Swingin' Hulsen zijn The Hulsen Allstars, Sois Belle, Pickle Juice en The Wildcards.

Meer info over Swingin' Hulsen vind je op deze website.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio