Gerecht wil weten of hoofdverpleger ook vijfde slachtoffer maakte

Overleden rusthuisbewoonster weer opgegraven

Dinsdag werd op een Gentse begraafplaats het lichaam opgegraven van een bejaarde vrouw die eind augustus overleed in het Gentse rusthuis Privilege. Het gerecht wil onderzoeken of de 80-jarige vrouw een van de slachtoffers is van de hoofdverpleger van het rusthuis.Kurt Dobbelaere, de 43-jarige hoofdverpleger van het Gentse rusthuis Privilege, bekende eind december dat hij vier bewoners had omgebracht door hen een overdosis insuline in te spuiten. De man, die tot dan toe een onberispelijke indruk had nagelaten bij de directie, verklaarde dat de stem van zijn reeds lang overleden moeder hem had opgedragen deze gruwelijke feiten te plegen.

Omdat het om hoogbejaarde mensen ging die als een kaarsje uitdoofden, roken noch de huisarts noch hun familie onraad. De directie van het rusthuis beschouwde het als een ongelukkig toeval dat vijf bewoners overleden in de laatste week van augustus 2007. Vier van die mensen stierven echter door de hand van de hoofdverpleger.

Omdat in die week ook nog een vijfde bejaarde in het rusthuis overleed, gaan de onderzoekers ervan uit dat ook zij geen natuurlijke dood is gestorven. Dobbelaere heeft echter altijd ontkend dat hij ook verantwoordelijk is voor de dood van deze vrouw. Een autopsie op het lichaam van de vrouw moet daarover uitsluitsel geven.

De lijkschouwing zal onderzoeken of er insuline zit in het lichaam van de overledene. Volgens het parket zullen de resultaten nog een tijd op zich laten wachten.

Jo Taets, de raadsman van de hoofdverpleger, heeft er geen idee van waarom zijn cliënt vier moorden toegeeft maar één hardnekkig blijft ontkennen.

'Ik moet zeggen dat wij nog niet of nauwelijks over de feiten zelf hebben gesproken', zegt de advocaat. 'Hij blijft bij de eerste verklaring dat hij stemmen door zijn hoofd voelde spoken. Verder is het ook voor hem een raadsel wat hem bezield heeft.'

Kurt Dobbelaere werd voorheen al veroordeeld voor het bestelen van patiënten toen hij nog thuisverpleger was. De Lembekenaar lichtte ook de plaatselijke voetbalclub op waarvan hij lid was.Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees