Music Industry Awards voor het eerst uitgereikt

Milow wint drie MIA's

Milow wint drie MIA's

Ook Peter Van de Veire (rechts) is onder de indruk van de grote winnaar Milow (tweede van links).Eric de Mildt
Foto: © Eric de Mildt

Milow is de grote winnaar van de MIA's, de Music Industry Awards die gisteravond voor het eerst uitgereikt werden. De Leuvenaar was de enige die meerdere prijzen kreeg, al zetten wij graag ook enkele andere kanonnen op een rijtje.Presentatoren Peter Van de Veire en Evy Gruyaert zaten mooi in het pak(je) en dat mocht ook wel. Mooi volk immers: Natalia, Stan Van Samang, Milow, allen stonden ze in de rij voor een Music Industry Award, voorheen een ZAMU-award. Het was die laatste die als enige met meerdere prijzen ging lopen. Een mooie graadmeter voor 's mans populariteit, als je weet dat de 26-jarige Leuvenaar zowel door het publiek als door de sector zelf beloond werd. Alvast één artiest van wie de albumverkoop -zijn nieuwe plaat verschijnt dit weekend- niet zal tegenvallen in 2008.

Beste soloartiest: Natalia

Natuurlijk was de eerste Mia in de geschiedenis voor Natalia. Nog zo jong, maar 2007 was al een comebackjaar voor haar. De stem was helemaal terug, een nieuw album en de Sportpaleisconcerten met Shaggy en En Vogue bevestigden nog maar eens haar kunnen.

Beste groep: Clouseau

Koen en Kris Wauters hadden gisteren loodzware concurrenten aan Fixkes, Hooverphonic en Zita Swoon. Maar wie doet Clouseau wat? Vonken & Vuur was één van de best verkopende platen van het jaar, in het Sportpaleis braken ze nog maar eens hun eigen record.

Beste populair: Mega Mindy

Free Souffriau werd vorige vrijdag nog Sterartiest, gisteravond kreeg ze een Mia mee naar huis. De heldin uit de Studio 100-stal is een fenomeen. De kids, en hun oudjes misschien nog meer, zijn er dol op.

Beste pop: Tom Helsen

Stan Van Samang was de gedoodverfde favoriet voor deze categorie, maar Tom Helsen was de hond in het kegelspel. Helsen brak vorig jaar door met Sun in her eyes.

Beste doorbraak: Milow

Fixkes, gonsde het in de wandelgangen. Maar neen hoor: Milow ging ook met deze award lopen. En eigenlijk houdt dat minstens even steek als in het geval van Fixkes.

En verder

Beste clip: You don't know (Milow)

Beste song: You don't know

(Milow)

Beste dance: Milk Inc.

Beste rock: Zornik

Beste album: Angelhead

(Gabriel Rios)

Beste live-act: Goose

Beste wereldmuziek: Laïs

Eén zendt de uitreiking vrijdag uit om 20 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees