'Waarom geen 12 op 12?'

VOETBAL 1STE KLASSE Antonio Ghomsi houdt voeten bij KV Mechelen op de grond, maar toont tegelijkertijd ook ambitie

VOETBAL 1STE KLASSE Antonio Ghomsi houdt voeten bij KV Mechelen op de grond, maar toont tegelijkertijd ook ambitie

Antonio Ghomsi: 'Ook tegen Club Brugge moeten we in onze kansen geloven.'sprimont Foto: © Alain Sprimont

MECHELEN - Het gebeurt zelden dat een flankverdediger zo'n kans opgelegd krijgt, maar zaterdag schotelde Nong zijn landgenoot Antonio Ghomsi de 2-0 voor. De linksachter verzuimde Lierse definitief af te maken. 'Het was alles of niks', zucht Ghomsi.

Antonio Ghomsi speelde een bedrijvige eerste helft en dweilde als een ijverige werkmier zijn linkerflank meermaals af.

Zijn voorzetten zorgden echter zelden voor gevaar, aangezien zijn Kameroense ploegmaat Aloys Nong er te vaak alleen voor stond in de box.

Na de rust waren de rollen even omgekeerd. Na een zeldzame goede actie van Nong kreeg Ghomsi een prachtige schietkans.

Lierse-goalie Kawashima redde echter met een ultieme reflex.

'Ik schoot die bal in met de gedachte, dit is alles of niets', geeft Ghomsi tekst en uitleg. 'De bal kwam nochtans met het juiste tempo, maar ik moest de bal met mijn mindere rechtervoet nemen. Ik lette op de positie en bewegingen van de doelman, maar hij had een uitstekende reflex in huis.'

Echt lang hoefde de Kameroener niet te balen over zijn misser. Malinwa speelde de match al bij al vrij gemakkelijk uit en won met het kleinste verschil.

Ontgoocheld

Toch was Ghomsi een tikkeltje ontgoocheld dat hij de bal niet binnen trapte.

'Vorig seizoen maakte ik één doelpunt. Dat vind ik te weinig. Daarom dat ik dit seizoen vaker mee wil oprukken. Ik weet wel dat mijn eerste en belangrijkste taak verdedigen is, maar wil nog voor méér offensieve impulsen zorgen. Én meer scoren. Wie weet volgende week tegen Club Brugge al', knipoogt Ghomsi.

Belgische spelers kunnen zich vaak een behoorlijk goed beeld vormen van de rivaliteit tussen KV Mechelen en Lierse. Voor een buitenlander is het vaak iets moeilijker om dat te begrijpen. Ook voor Ghomsi was het een verrassing.

'Ik wist op voorhand dat deze derby een speciale wedstrijd was voor onze supporters, maar de sfeer was echt wel hevig. Daarom dat het fantastisch is dat we onze fans de drie punten kunnen schenken. Zij hebben ons met succes naar voren gestuwd. Deze zege is voor hen.'

Rust

Overwinningen tegen Lokeren, Zulte Waregem en Lierse maken negen op negen. Elke Mechelaar predikte terecht rust en bescheidenheid.

Ghomsi ook, maar hij toont wel de ambitie om ook tegen Club Brugge voor de zege te gaan.

'Waarom geen twaalf op twaalf', vraagt hij retorisch. 'Ik besef dat we niet te euforisch moeten zijn en met beide voeten op de grond moeten blijven. Maar ik geloof dat we ook tegen Club Brugge in onze kansen moeten geloven', besluit Ghomsi.

Winnen in het Jan Breydelstadion was voor KV Mechelen de afgelopen jaren geen sinecure. Tijdens de jongste drie seizoenen speelde geel-rood zeven duels tegen Club Brugge en Cercle Brugge in Jan Breydel, zesmaal in competitieverband en eenmaal voor de Beker van België.

Zes keer werd er verloren.

Vorig jaar pakte Malinwa een punt tegen Club Brugge. Kouemaha maakte een goal van Destorme ongedaan. Indien Ghomsi en co twaalf op twaalf willen pakken, zal er afgerekend moeten worden met de Hel van Jan Breydel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio