Deur kinderdagverblijf opent via gsm-code

Deur kinderdagverblijf opent via gsm-code

Lieve Verheyden, verantwoordelijke van 't Beertje, demonstreert het nieuwe veiligheidssysteem. jaa Foto: © Jan Auman

SCHOTEN - Ouders kunnen de standaard afgesloten deuren van kinderdagverblijf 'tBe(e)rtje voortaan ontgrendelen door het verzenden van een eenvoudig sms'je.

De invoering van het nieuwe systeem is een gevolg van de dramatische gebeurtenissen in het Dendermondse kinderdagverblijf waar Kim De Gelder twee baby's en een verzorgster vermoordde. Alle kinderdagverblijven gingen toen over tot een betere beveiliging van hun crèches. 'Het OCMW van Schoten heeft gekozen voor een systeem waarbij ouders met hun gsm een code sturen naar een alarmcentrale', legt OCMW-voorzitster Ann Pycke uit. 'Het kost de ouders niets. Zij die geen gsm hebben, kunnen nog steeds aanbellen waarna een verzorgster de deur komt opendoen.'

De kinderdagverblijven De Koekoek en 'tUiltje zijn op een andere manier beveiligd. In 'tUiltje is de deur uitgerust met een parlofoon, waarbij iedereen zich moet aanmelden. Aan De Koekoek werden bewegingsdetectoren geplaatst die in- en uitgaande bewegingen registreren. Deze doen in het kinderdagverblijf twee verschillende geluiden afgaan zodat de verzorgsters weten of er iemand binnenkomt of buitengaat. Zij openen vervolgens de deur. Het OCMW kreeg voor de betere beveiliging van haar kinderdagverblijven financiële steun van Kind & Gezin.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio