Christophe Lambrechts leidt Scouts Vlaanderen

Christophe Lambrechts leidt Scouts Vlaanderen

Christophe Lambrechts is de nieuwe verbondscommissaris. sbr Foto: © STEFAAN BEEL

RUTTEN - De Scouts en Gidsen Vlaanderen verkozen zaterdagmiddag in Roeselare Limburger Christophe Lambrechts tot hun nieuwe verbondscommissaris. Lambrechts zal de komende drie jaar de jeugdbeweging leiden.

Ons land telt vijf scoutsbewegingen. Scouts en Gidsen Vlaanderen (de vroegere VVKSM) is daar met 72.000leden en 600 lokale groepen de grootste van.

Na een lange selectieprocedure werd de 30-jarige ingenieur Christophe Lambrechts voorgedragen als nieuwe verbondscommissaris. Zaterdagmiddag werd hij door de verbondsraad verkozen. Hij volgt Pieter Michiels op, die de voorbije drie jaar de scouts leidde, maar geen kandidaat was om zichzelf op te volgen.

Lambrechts woont in Antwerpen en werkte tot voor kort als projectmanager bij het evenementenbureau Escape in Leuven. Als zesjarige zette hij zijn eerste stappen bij de scouts in het Limburgse Rutten, om later leider en groepsleider te worden. Hij was ook actief in de jeugdraad van Tongeren.

Als verbondscommissaris gaat Lambrechts de komende drie jaar fulltime aan de slag als pedagogisch eindverantwoordelijke en gedelegeerd bestuurder van de Scouts en Gidsen. Een functie die ook Jean-Luc Dehaene ooit uitoefende. Het nieuwe boegbeeld wil drie accenten leggen. 'Twee jaar geleden bereikten we met 74.000 leden het absolute toppunt. Nu zitten we op 72.000, maar ik acht kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Essentieel is daarbij de veiligheid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik wil bijvoorbeeld het antipestbeleid nog versterken. Daarnaast ga ik voor groepen met een sterk imago, waarin iedereen welkom is. En ten slotte wil ik werk maken van een grotere interactie met de maatschappij', aldus Lambrechts.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio