Groene Pluim op hoed van Pat Paniek

Groene Pluim op hoed van Pat Paniek

Toneelgroep Pat Paniek mocht dit jaar de groene pluim in ontvangst nemen. fmr Foto: © Frank Meurisse

IZEGEM - Groen! Izegem reikt jaarlijks een groene pluim uit aan een verdienstelijk initiatief. De pluim komt dit jaar op de hoed van toneelgroep Pat Paniek.

De uitreiking van de groene pluim, in de lokalen van voedselbank De Stamper, vond voor de vijftiende keer plaats. Even lang al wordt een beroep gedaan op een Izegems kunstenaar wiens werk wordt overhandigd aan een verdienstelijk initiatief. De keuze viel dit keer op Roos Waelkens als kunstenaar en Pat Paniek als winnaar. 'Nies Gryspeerdt, Paul Deroo en Daniël Crabbe gingen in 2008 van start met een sociaal artistiek project', zei Wouter De Vriendt van Groen! die de pluim kwam uitreiken. 'Het stuk opzij opzij opzij lokte twee keer een uitverkochte zaal. De inzet en het enthousiasme van de acteurs stopt niet na de voorstellingen. Ze werkten ook mee aan de cultuurwandeling, de 11.-11.-11 actie en soep op de stoep. Hun tweede stuk kermisdagen, zorgde ervoor dat De Leest uitverkocht raakte en het succes werd nog eens overgedaan in Rumbeke. Pat Paniek is duidelijk geen eendagsvlieg, de stukken die Marie-Jo Raes schrijft zijn zelfs maatwerk. Zo kunnen de acteurs bloeienen genieten van applaus en succes. De groene pluim gaat dan ook naar het volledige team Pat Paniek.'

Pat Paniek nam de prijs in ontvangst. Momenteel zijn de voorbereidingen gestart voor hun derde opvoering die je op vrijdag 8 en zaterdag 9 april kan gaan bewonderen in De Leest.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio