Nieuw winkelpark op Aldi-site opent vandaag

Winkelpark XXL goed voor honderd extra jobs

Het Winkelpark XXL op de vroegere Aldi-site aan de Steenweg op Gierle opent vandaag de deuren. De elf nieuwe winkels zorgen naar schatting voor honderd extra jobs.

WENDY LUYKS

Het nieuwe winkelpark tussen de Steenweg op Gierle en de Slachthuisstraat, was de voorbije jaren sterk verloederd geraakt. Projectontwikkelaar Heeren startte eind vorig jaar met de afbraak van de drie bestaande panden, waaronder warenhuis Aldi. Er werd gestart met de bouw van twaalf nieuwe units, een halfondergrondse parking, vergelijkbaar met die van Colruyt in Oud-Turnhout, en een circulatieplein.

De twaalf nieuwe units zijn, op een na, allemaal ingevuld. De units hebben elk een oppervlakte tussen de 1.000en de 2.000vierkante meter. Het gaat in totaal om 17.000vierkante meter winkelruimte. Vorige week werden de bestrating en de aanleg van een grasveld afgerond. De winkels zijn verdeeld over vier grote gebouwen. De eerste winkels openen vandaag de deuren. De lijst van winkels zijn bijna allemaal grote namen. Het gaat onder meer om kledingzaak JBC, Shoe Disount, schoenenwinkel Scapino, warenhuis Aldi, sportwinkel Sports Direct, Blokker, Casa, Floor House, jeanswinkel Zeb Store, Schrauwen Sanitair, schoenwinkel Torfs en speelgoedwinkel Fun.

'We hebben een unit die nog niet is ingevuld', zegt projectontwikkelaar Heeren. 'Hierover zijn de onderhandelingen bezig. Mogelijk komt er in die unit geen winkel, maar een fitnesszaak of iets dergelijks.' Niet alle winkels zullen vandaag al de deuren openen. Warenhuis Aldi bijvoorbeeld zal pas openen op woensdag 25april.

Grote opening

Het gloednieuwe park betekent ook een boost voor de tewerkstelling in Turnhout. De elf winkels samen zorgen samen voor naar schatting meer dan honderd nieuwe jobs. 'Bij ons zijn dat alvast tien nieuwe arbeidsplaatsen', zegt Geert Degrande van speelgoedwinkel Fun. Fun opent vandaag de deuren. 'Dit is onze tweede winkel in de Kempen, want vorig jaar openden we ook al een nieuwe zaak in het Olen Winkelpark.' De projectontwikkelaar plant op 5mei ook nog een grote opening van het Winkelpark XXL met tal van optredens en randanimatie voor de bezoekers.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio