Turnhoutse schrijfster waagt zich aan Turnhouts moordverhaal

'Moord bij Kaartlicht' met speurtocht door de stad

© © wlt

Schrijfster Hilde E. Gerard heeft een vervolg geschreven op haar detectivereeks 'Moord', deze keer met Turnhout in de hoofdrol. Aan het boek is ook een speurtocht door de stad gekoppeld.

WENDY LUYKS

Na 'Moord op een schilderij' en 'Moord met een geurtje', is Hilde Opgenhaffen, beter bekend onder haar pseudoniem Hilde E. Gerard, toe aan 'Moord bij Kaartlicht'.

Dat boek gaat over de verdwijning van een klein meisje in Turnhout. In het jeugdboek volgt de lezer stiefbroer Steve tijdens zijn zoektocht naar de dader door de stad.

'Mijn eerdere boeken speelden zich af in Antwerpen en Gent. Ik wilde zo graag eens een vervolg maken op mijn Moord-reeks met Turnhout in de hoofdrol', vertelt Hilde al lachend.

Lerares Geschiedenis

'Dit jaar viert Turnhout 800 jaar stadsrechten en is de stad Cultuurstad van Vlaanderen. Ik ben lerares Geschiedenis, dus voor mij was het de ideale moment om me te verdiepen in de geschiedenis van Turnhout.'

In opdracht van en in samenwerking met Toerisme Turnhout vzw maakte Hilde E. Gerard daarom op basis van haar nieuwe detective een speurtocht voor jongeren die hen op een leuke manier de hoofdstad van de Kempen doet ontdekken.

Het pocketje met de speurtocht bestaat uit twee delen. 'Eerst is er een historische zoektocht die je langs alle boeiende plekjes van de stad brengt. Tijdens het traject van 2 uur lang leer je meer over de geschiedenis van Turnhout', vervolgt de schrijfster.

'Je wordt ook zelf aan het werk gezet: op elke locatie krijg je vragen voorgeschoteld, de ene al wat moeilijker dan de andere.'

'Daarnaast schreef ik speciaal voor dit boekje een spannend detectiveverhaal waarin de lezer/speurder zelf op zoek moet gaan naar de dader. Het verhaal speelt zich af op alle plaatsjes die je bezoekt in de historische zoektocht. Op die manier maak je op een heel andere manier kennis met Turnhout.'

De zoektocht leidt onder meer langs de Grote Markt, het Kaartenmuseum, het begijnhof, het kasteeltje en de Warande.

'Moord bij Kaartlicht' is te koop voor 16,50 euro. Speurtocht binnenkort te koop bij 'Toerisme & Uit', Toerismehuis 't Steentje. Meer informatie vind je spoedig opwww.toerismeturnhout.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio