Leerlingen scoren met project rond hacken van pincode bankkaart

Leerlingen scoren met project rond hacken van pincode bankkaart

De leerlingen kunnen met infraroodcamera's pincodes van bankkaarten hacken. Voor dat werk wonnen ze de Eurekasaward.if Foto: © if

LOMMEL - Vijf leerlingen van het vierde jaar Industriële Wetenschappen van het Provinciaal Instituut Lommel hebben de Eurekasaward gewonnen. De jury was vol lof over het werk 'het hacken van pincodes van bankkaarten met behulp van infraroodcamera's' van deze jonge industriële wetenschappers.

'De leerlingen hebben met hun project aangetoond dat het eenvoudig is om de pincode die je intikt op een klavier van een betaalautomaat, nadien met een warmtecamera te achterhalen', zegt directeur van het Provil Piet Vanhees. 'Ze testten dit uit op toetsenborden van metaal en kunststof. En met kleurfoto's van de camera ziet je welke toetsen in welke volgorde zijn ingetikt. Dit project zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor alle betaalterminals in winkels en banken. Het is zeker de moeite waard om op te volgen', aldus de directeur.

De leerlingen, Rick Bergmans, Sieme Custres, Robbe Derks, Giel Jansen en Robin Smeekens zijn trots op de Eurekasaward die ze zopas mochten ontvangen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio