Bedoeling om zo snel mogelijk bekerpiramides op te bouwen

Leerlingen Oefenschool willen wereldrecord sportstapelen breken

Leerlingen Oefenschool willen wereldrecord sportstapelen breken

Foto: © NMB Norbert Minne

BLANKENBERGE - De 150leerlingen van de Oefenschool nemen vandaag deel aan het wereldrecord sportstapelen. De Blankenbergse school is de enige in Vlaanderen die de nieuwe sport uitprobeert.

Sportstapelen is een nieuwe sport die komt overgewaaid uit Amerika en al heel populair is in Duitsland. Het is de bedoeling om met twaalf speciaal ontworpen bekers zo snel mogelijk verschillende torencombinaties te bouwen en die terug af te breken.

Onder impuls van stagiair-leerkracht Sven Rollier neemt de Oefenschool vandaag deel aan de recordpoging sportstapelen. Ze hopen zo in het Guinness World Records te komen. 'Ik ben de nieuwe sport op het spoor gekomen als student van de Hogeschool West-Vlaanderen in Brugge', vertelt de leerkracht. 'Sportstapelen was een onderdeel van een sportnamiddag. Het was mij meteen duidelijk dat je voor die sport veel concentratie en een goed reactievermogen nodig hebt. Wanneer sportstapelen als ploegsport wordt beoefend, want dat kan dus ook, dan is vooral samenwerking belangrijk.'

Na wat meer informatie te zoeken over de sport, kwam Rollier te weten dat er vandaag een recordpoging plaatsvindt om in het Guinness World Records te komen. 'Als stagiair vind ik het leuk dat de directie positief reageerde op mijn voorstel om met de leerlingen deel te nemen aan de recordpoging', zegt hij. 'Eigenlijk kan iedereen deelnemen, ongeacht zijn leeftijd en fysieke mogelijkheden. Deze recordpoging doen wij trouwens niet alleen. Over de hele wereld zullen zoveel mogelijk mensen proberen om een nieuw record neer te zetten: in een halfuur zoveel mogelijk piramides bouwen en afbreken. Momenteel staat het record op 316.736deelnemers. Voor dit record zijn er al 375.036 ingeschreven.'

De leerlingen staan te popelen om deel te nemen aan het wereldrecord. Wie wil, kan vandaag gaan kijken tussen 12 en 14.30uur in de Oefenschool.

Wat sportstapelen juist is, kan je zien in dit filmpje

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio