2de klasse

Bart Van Renterghem - Ronse ‘Wij geraken er wel uit'

RONSE - Na de 0 op 12 wil SK Ronse zo vlug mogelijk de crisis bezweren. Trainer Bart Van Renterghem wil dat zaterdagavond uit tegen Waasland al bereiken.

‘Ik heb Waasland tegen Luik met 2-1 zien winnen', zegt trainer Bart Van Renterghem. ‘Een goed georganiseerde ploeg, een te duchten tegenstander. Vorig seizoen hebben wij evenwel veel moeilijke matchen gewonnen. Ik geloof in de groep, wij geraken er uit. Toch presteren te veel spelers tegenwoordig onder hun niveau.'

Volgens bepaalde waarnemers had SK Ronse libero Tjorven De Brul en Gregory Ferreira dit seizoen nog goed kunnen gebruiken. Het positiespel en het leiderschap van De Brul, evenals de technische vaardigheid van werkbeest Ferreira is nog niet vervangen. De club liet deze twee bewust vertrekken.

‘Op de plaats van Ferreira speelt normaal gezien Alexandre Brienne. Hij heeft een schorsing van twee speeldagen achter de rug. In principe speelt hij zaterdag.'

Met geduld kijkt men uit naar de nakende terugkeer van Arne Dugardeyn, de captain met veel voetbalverstand. ‘Onze captain werkt hard om zaterdag speelklaar te zijn. Hij moet op het middenveld meerwaarde aan de ploeg geven. Wouter Vanden Driessche moet nog groeien. Marc Le Part heeft dat groeiproces al achter de rug. Wij hopen dat het gunstig evolueert met Kevin Der Broyer, die zondag uitviel met een verrekking. Zijn aanwezigheid in de aanval is van groot belang voor de ploeg', besluit Van Renterghem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio