Werken ondergrondse parking starten begin januari

Geen winterfoor op Hopmarkt

AALST - Er zullen in 2012 geen foorkramen staan op de Hopmarkt tijdens Aalst carnaval. De stad moet het terrein beschikbaar houden voor de start van de werken, vermoedelijk in januari.

Interparking, de bouwheer van de ondergrondse parking en aanverwante paviljoenen op de Hopmarkt, hoopt de werken tegen 9 januari te kunnen opstarten. Het idee om tijdens carnaval op de parking een reuzenrad te plaatsen moet daarom worden afgevoerd. De dienst Economische Zaken concentreert alles op het Keizersplein.

Schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SP.A): ‘De exacte startdatum van de werkzaamheden is altijd moeilijk te bepalen omdat het afhangt van de weersomstandigheden. Wij mogen de start van de werken niet hypothekeren, daarom moet het plein vrij blijven. Mochten de werken door de kermis vertraging oplopen, kunnen wij aansprakelijk worden gesteld.'

Ondertussen wacht het stadsbestuur bang af of er geen bezwaren ingediend worden. ‘Ieder bezwaar kan de boel compleet om zeep helpen. We zijn nu eindelijk dicht bij de start van de werken die een kanker in de stad zullen wegnemen. Het gaat niet alleen over de parking maar ook over de gehele stadsontwikkeling. Kijk maar naar het Vredeplein hoe daar de middenstand opleeft en hoe aantrekkelijk dat plein is geworden. Dat effect willen we ook bekomen op de Hopmarkt. De paviljoenen worden overigens een architecturaal hoogstandje, waarvoor mensen naar Aalst zullen komen kijken.'

Ook vorig jaar was er aanvankelijk sprake van dat de Hopmarkt vrij zou blijven tijdens de winterkermis maar de stadsdiensten pasten toen de planning wat aan, zodat er toch een winterfoor kon worden geplaatst. Nu zal dat niet gebeuren.

Onlangs werd rond het plein overigens een weg aangelegd rondom de Hopmarkt om de omwonenden toe te laten tot bij hun deur of garage te rijden zodra de bouwwerken effectief starten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio