Geen scheepvaart op Brugse Ringvaart

Het scheepvaartverkeer op de Ringvaart rond Brugge was gisteren volledig afgesloten door de wateroverlast in onze provincie. 'De keersluis in Beernem is gesloten om wateroverlast rond Brugge te vermijden', zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal.

Het was gisteren onmogelijk om voor een open brug richting het centrum van Brugge te staan. Het binnenvaartverkeer op het kanaal Gent-Oostende lag stil door de hevige regenval van de afgelopen dagen.

'We hebben de keersluis in Beernem om 22 uur maandagavond gesloten', zegt Claudia Van Vooren van de Vlaamse afdeling Waterwegen en Zeekanaal, dat de waterwegen beheert. 'Dat doen we om de Brugse regio van wateroverlast te sparen. Als we de sluis zouden openlaten, zou een massa water richting Brugge stromen.'

Schepen die al op weg waren naar de haven van Zeebrugge, konden ook niet verder. 'Ook aan de Dampoortsluis stond het water te hoog en hebben we het scheepsverkeer gestremd', zegt Van Vooren.

Het is nog onduidelijk wanneer de binnenvaartschepen weer langs Brugge zullen kunnen. 'Maar voor woensdag wordt alvast weer veel regen voorspeld', zegt Van Vooren.

Gisteren lag slechts één schip te wachten aan de keersluis in Beernem.

'De schippers volgen de weersituatie altijd op de voet en hebben waarschijnlijk hun voorzorgen genomen en hun route of schema aangepast', zegt Van Vooren. (tlb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus