Vanden Stock niet verrast over vertrek Zetterberg

Roger Vanden Stock noemde Pär Zetterberg wel eens zijn 'zoon'. Zo innig was de relatie tussen de Anderlecht-voorzitter en de naar zijn vaderland terugkerende Zweed.

'Dat Pär terugkeert naar Zweden verrast me niet', aldus Vanden Stock. 'Hij heeft de mogelijkheden daartoe. Pär heeft veel geld verdiend en moet niet veel meer werken in de rest van zijn leven. Nu kan hij in zijn thuisland wat gaan uitblazen.'

Vanden Stock beseft dat zijn werk als scout bij Anderlecht niet de perfecte job was voor de 37-jarige Zweed die liefst achttien jaar bij paars- wit onder contract lag.

'Misschien was hij wel wat ontgoocheld in zijn werk. We zagen hem ooit als sportief manager, maar toen hij eraan begon, was ik al wat voorzichtiger. Ik wilde eerst zien hoe het hem zou bevallen. Wel, het was blijkbaar niet meteen wat hij zocht. Pär is een man die een lijn heeft in zijn leven en die volgt hij. Hij kiest nu voor zijn familie en Zweden. De voorbije zomer zaten ze met z'n allen twee maanden in Zweden en ze zijn misschien weer verliefd geworden op hun land. Ook de gezondheid van zijn vader is niet honderd procent meer. Dat zal ook wel hebben meegespeeld.' (lvdw)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.