DiVa viert verhuizing met dansmarathon

WEVELGEM - Dansschool DiVa verhuist van Bissegem naar Wevelgem. Om dat te vieren, organiseert de school dit weekend een dansmarathon van liefst 24uur.

Vanessa (27) en haar broer Dimitri Covent (24) staan al ruim vierjaar aan het hoofd van de dansschool DiVa in Bissegem. De school verhuist nu naar Wevelgem.

‘Wij vonden een ideale locatie in de oude gebouwen van de Kijkuitschool. We hebben er tweedanszalen: de turnzaal en tweeklaslokalen die we tot één grote ruimte hebben omgetoverd', legt Dimitri Covent uit.

Dansschool DiVa telt in Wevelgem 300leerlingen. ‘Tot het derdeleerjaar kunnen onze leden alleen klassiek ballet volgen. Ouderen kunnen ook jazzdance en tapdans leren. In de toekomst willen we de mogelijkheden nog uitbreiden', zegt Dimitri.

Vannessa is afgestudeerd aan het Hoger Dansinstituut in Lier als docente dans. ‘Ik was aangenomen aan de dansacademie in Tilburg, maar toen kregen we de kans om de dansschool Krea in Bissegem over te nemen', zegt Dimitri die ook als freelance-danser aan de slag is. ‘Zo'n kans krijg je niet elke dag en we hebben dan maar toegehapt.'

Dansmarathon in dansschool DiVa, Moorselestraat 127, van vrijdag 7januari om 17uur tot zaterdag 8januari om 17uur. Iedereen welkom.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio