Wimbledon vreest watertekort

Wimbledon vreest watertekort

Foto: Photonews

Wimbledon worstelt sinds mensenheugenis met regen. Ze investeerden zelfs miljarden in een schuifdak boven centre court om de heilige koe, televisie, tennis te garanderen ook als er nog maar eens urenlang oude wijven uit de lucht vallen. Wat blijkt nu met de Olympische Spelen voor de deur? Wimbledon vreest dat het heilige gras wordt omgetoverd tot woestijn wegens een watertekort.

Wat is er aan de hand? De plaatselijke watermaatschappij heeft na twee droge winters het kraantjeswater gerantsoeneerd. Klein probleem voor Wimbledon dat 20.000 liter per dag verbruikt. Eddie Seaward, chef gras, trok gisteren aan de alarmbel. 'Voorlopig is er geen probleem voor de tenniscourts. De watermaatschappij staat een uitzondering toe voor de velden, alleen de andere grasperken (Henman Hill, trainingsvelden...) zijn bedreigd. Maar wat als in de zomer het tekort misschien nog nijpender wordt? Terwijl we net voor een superzomer staan met een grandslamtoernooi én de Olympische Spelen.'

Uiteraard kunnen ze het niet maken dat de finale van de Olympische Spelen op bruin in plaats van groen gras wordt gespeeld. En dus wordt alvast onderzocht of er zonodig water kan worden ingevoerd uit regio's waar geen schaarste heerst. En neen, het bericht dateert niet van 1april.

Corrigeer