Oud-baas van Standard overweegt comeback bij aartsvijand

Koopt D'Onofrio Sporting Charleroi?

Koopt D'Onofrio Sporting Charleroi?

Foto: Photo News

Luciano D'Onofrio denkt ernstig na over een overname van kersvers eersteklasser Sporting Charleroi. Een jaar na de verkoop van Standard aan Roland Duchâtelet zou de gewezen spelersmakelaar een comeback bij de aartsvijand kunnen maken.

Eerst leek hij op weg naar Anderlecht, dan dook hij op als redder van Eupen. Maar uiteindelijk is de kans het grootst dat Luciano D'Onofrio zijn comeback op de Belgische velden viert bij Sporting Charleroi.

Charleroi-voorzitter Abbas Bayat verblijft op dit ogenblik in de Verenigde Staten en bevestigt van daaruit de interesse van de gewezen sterke man van Standard. De Iraans-Amerikaanse zakenman en de Italo-Belg hebben al enkele keren samen gegeten en Bayat wacht nu op het definitieve ja van D'Onofrio.

‘Ik ben op de hoogte van de interesse van Luciano D'Onofrio en ik wacht op meer nieuws van hem', zegt Bayat vanuit Engeland. ‘Op dit ogenblik is Charleroi een gezonde club die op een goede basis een nieuwe start kan maken in eerste klasse.'

Voor Bayat, die wordt uitgespuwd door de eigen supporters, is de promotie een uitgelezen kans om zijn uit de hand gelopen hobby van de hand te doen. Even zag het ernaar uit dat de Indonesische eigenaren van Visé de club uit Henegouwen zouden overnemen, maar die interesse smolt intussen weg. Andere kandidaten hebben zich niet gemeld waardoor Luciano D'Onofrio op dit moment de vrije hand heeft om de nieuwe patron van de Zebra's te worden.

De enige hinderpaal is voorlopig de financiële situatie van de club. In 2007 leende Bayat 7,5 miljoen euro bij het toenmalige Dexia en van dat bedrag moet nog 5 miljoen worden terugbetaald. Luciano D'Onofrio wil niet over één nacht ijs gaan, maar heeft volgens Bayat niets te vrezen. ‘Een lening bij de bank is geen schuld. Dat is dus helemaal geen issue', zegt de eigenaar van Sunnyland.

Lees de volledige reportage in Het Nieuwsblad van zaterdag 19 mei

Corrigeer