commentaar

En daar is Luciano weer

En daar is Luciano weer

Foto: pol de wilde-corelio

Na de trainersdans, een nieuwe voorzittersdans? Een jaar na de spectaculaire verkoop van Standard aan STVV-voorzitter Roland Duchâtelet maakt ex-Standard-patron Luciano D'Onofrio zich klaar voor een terugkeer naar de Belgische velden. Niet bij Anderlecht, waar de samenwerking met de oud-spelersmakelaar werd weggestemd door het bestuur. Ook niet bij Eupen waar D'Onofrio tot ieders verbazing een miljoen euro betaalde om de licentie veilig te stellen en ook één keer een wedstrijd ging volgen. De keuze lijkt te vallen op Sporting Charleroi, dat gerust als de erfvijand van Standard mag gelden.

Charleroi-voorzitter Abbas Bayat bevestigt in onze krant dat Luciano D'Onofrio de enige kandidaat is om de zwart-witte club van hem over te nemen. De Iraanse frisdrankenkoning werd bij de promotie van zijn team uitgefloten door eigen publiek en is het voetbal hartsgrondig beu. Een telefoontje van D'Onofrio zou een verlossing voor de getergde zakenman betekenen.

Luciano D'Onofrio heeft de kriebels weer te pakken na een jaar waarin het gissen was naar zijn volgende ‘project'. Via de Luikse advocaat Jean-Louis Dupont leek hij betrokken te zijn bij een nieuwe spelershandel van Afrikaanse voetballers naar Eupen en Tubize. Dat gebeurt onder de vlag van de Qatarese academie Aspire, ironisch genoeg de nieuwe werkgever van de bij Standard opgestapte trainer José Riga.

Maar hoewel op de doorverkoop van Afrikanen nog steeds serieus geld te verdienen valt zag D'Onofrio zichzelf toch moeilijk functioneren in de Belgische tweede klasse. Nu Eupen zo goed als zeker niet naar eerset promoveert, lijkt het er op dat D'Onofrio zijn ‘optie' van 1miljoen euro niet zal lichten. Sporting Charleroi lijkt een veel interessantere keuze. Niet alleen omdat de Zebra's in eerste klasse zullen spelen, ook omdat ze een grote fanbasis en een rijke traditie hebben. Rarara, welke club had dat nog toen Luciano D'Onofrio zich twaalf jaar geleden op het Belgisch clubvoetbal stortte?

Met Sporting Charleroi lijkt D'Onofrio toe aan zijn laatste grote truc. Want hoewel hij het moeilijk zal toegeven, D'Onofrio vertrok met spijt in het hart bij Standard. De verkoop aan Duchâtelet werd opgedrongen door de meerderheidsaandeelhoudster Margarita Louis-Dreyfus.

D'Onofrio wil maar wat graag afscheid nemen van het Belgisch voetbal met een laatste grote stunt. Even zag het ernaar uit dat hij iets kon betekenen bij Anderlecht, nu dat niet lukt moet het maar gebeuren bij Charleroi. Straks Europees voetbal aan de Samber? Met Luciano weet je maar nooit.

redacteur voetbal

Corrigeer