Topnamen op gratis dj-festival Excuusfeesten

Topnamen op gratis dj-festival Excuusfeesten

De stratenloop volgt zondag een nieuw parcours. evb Foto: © Erik Van Eycken

KORTENBERG - De organisatie van de Excuusfeesten pakt uit met enkele topnamen van de dancewereld. Voor het eerst zijn de Excuusfeesten van het gelijknamige jeugdhuis op 6 en 7augustus gratis.

Het parkeerterrein aan de Beekstraat wordt voor de zesde keer het decor van topdeejays. Onder hen Lextravaganza, Starski, Syndaesia en Ingazzio, dj's die allen hun strepen verdienden in de grootste discotheken van ons land. Door het festival gratis te maken hoopt de organisatie nog meer volk te lokken dan bij de vorige edities.

'Festivals louter met deejays winnen duidelijk aan populariteit. We spelen in op de verwachtingen van de jeugd', zegt organisator Bram Vandenbergen. Ook op zondag 7augustus valt er heel wat te beleven in Kortenberg. Terwijl de fuivers van zaterdag hun roes uitslapen, pakt Koen Van Roey uit met een nieuwe editie van de stratenloop. 'We tekenden een nieuw parcours uit. Het oude was door de succesformule te klein geworden', vertelt hij. 'We sturen de lopers over landelijke wegen in Everberg en Meerbeek.' De stratenloop maakt nog steeds deel uit van het criterium Scott2Run. De stratenloop gaat gepaard met een pak randanimatie zoals een rommelmarkt, wandeltochten en een klimmuur voor de kleinsten.

Een deel van de opbrengst van het weekend wordt gebruikt voor de verhuizing van het jeugdhuis in het najaar, een deel wordt geschonken aan Stefanies Rozenfonds, een organisatie die zich inzet voor het bestrijden van agressieve vormen van lymfeklierkanker. Vorig jaar schonk de organisatie 700euro aan lokale initiatieven, zoals Mutoto uit Tervuren, Acolisa en het Dirkfonds.

Meer info via www.excuusfeesten.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio