Voorbereiding op 'ultra-bikerace across America'

Vlaming als vierde over meet van 'ultra-fietsrace' rond Ierland

Vlaming als vierde over meet van 'ultra-fietsrace' rond Ierland

Foto: © Paul Keyenberg

KASTERLEE/LICHTAART - Tim Veremans uit Lichtaart eindigde vierde in de ultra-fietsrace around Ireland. Hij legde 2.035 kilometer af in 131uur, in helse weersomstandigheden.

Tim Veremans (31) wil volgend jaar de 'ultra-bikerace across America' fietsen. Als voorbereiding deed hij mee aan de 'race around Ireland'. 131 uur lang trapte hij door weer en wind, geplaagd door een spierletsel, handen vol blaren en vermoeidheid om uiteindelijk als vierde de eindstreep te halen. Hij legde 2.035 kilometer af. De helft van die afstand legde hij rechtstaand af. Door zadelpijn kon hij niet meer zitten. Toen Tim zondag weer thuis kwam in Lichtaart, was hij dan ook doodvermoeid.

Nog voor hij naar Ierland vertrok, moest hij worden behandeld voor een ontsteking aan de hamstring. Vorige week zondagavond is hij dan ook met beperkte ambities aan de race gestart. In de nacht van zondag op maandag sliep hij niet en op het einde van de rit zouden nog twee slapeloze nachten volgen. De andere dagen sliep hij niet langer dan drie tot vier uurtjes. Maandag en dinsdag waren fysiek erg zwaar omwille van de weersomstandigheden. Vanaf dinsdagnamiddag werd het iets zonniger en blies de wind af en toe in de rug. Tim probeerde met zijn tijdritfiets te rijden, maar kon nauwelijks gaan zitten. Halverwege verlengden de organisatoren omwille van het barre weer de maximale wedstrijdduur van 132 tot 144 uur. Tim had die twaalf extra uur niet nodig, maar zijn assistenten moesten hem wel oppeppen en aanmoedigen om vol te houden. De volgwagen viel in panne en Tim viel bijna in slaap op zijn fiets. Uiteindelijk haalde hij zaterdagochtend om half acht de eindstreep als vierde, na een fietstocht van 131 uur.

Tim keerde gisteren terug naar huis, bij zijn vriendin Inge Luyten in het 'Balance Health Center'. 'Ik ben blij dat hij terug is', zegt ze, 'en ik ben de vele helpers van ons team dankbaar dat ze hier de hele week de boel mee draaiende hebben gehouden'. Over de 'race across America' wordt de eerste twee dagen wellicht met geen woord gerept, maar nadien zal Tim zich zeker voorbereiden op de volgende ultra-bikerace.

www.balancehealthcenter.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio