Einde lijkt nabij voor ZZB

VOETBAL 1ste klasse SC Zichen-Zussen-Bolder: van sprookje tot nachtmerrie in Mergelland

VOETBAL 1ste klasse SC Zichen-Zussen-Bolder: van sprookje tot nachtmerrie in Mergelland

De kern van het ambitieuze Zichen-Zussen-Bolder bij de start van mogelijk het laatste seizoen van de club: staande vlnr. Pieter Vos, Didier Moreas, Pieter Neven, Tom Crommen, Stefan Dries, Erwin Thijs, Jeffrey Thijs, Maarten Derwael en trainer Franco Cana Foto: © Eyckens Romain(REM)

RIEMST - Eind november won Zichen-Zussen-Bolder met 1-2 van Lindelhoeven. Voor de rode lantaarn van trainer Marco Motten was dat een heuse opsteker. Of toch niet, want van het bestuur van groen-wit was er niemand aanwezig: een veeg teken.

Was het de laatste overwinning van ZZB in zijn huidige gedaante? Zondag kregen Neven & co immers een zware 6-0-dreun te verwerken bij de buren uit Vlijtingen.

Een drietal stamspelers had pas afgehaakt, wat duidelijk zichtbaar was tussen de lijnen. Dreigt de leegloop die het definitieve einde van de 56-jarige club met stamnummer 5845 inluidt?

Wat in het seizoen 2003-2004 als een sprookje begon, lijkt nu uiteen te spatten als een zeepbel. In de zomer van 2003 stond de toenmalige voorzitter Eric Coenegrachts met de rug tegen de muur. De gemeente had wel gezorgd voor de verfraaiing van de accommodatie, maar financieel stond groen-wit nergens.

Tot een gesprek met de gebroeders Loverix, die pas vertrokken waren bij Hedera Millen, soelaas bracht. Pierry zou instaan voor de sponsoring, terwijl Juan sportief zou bijspringen.

Ervaring

Ex-STVV-coryfee Wilfried Sleurs werd coach en met Jean-Marie Abeels (40), Johan Vandecaetsbeek (43) en Rudi Boes (37) kwam er een container vol ervaring de club binnengeslopen.

Het supporterslegioen groeide gestaag en een oude zittribune van STVV vond haar definitieve thuis aan de Roosburg, waar nu een paar dozijn vrijwilligers overal bijsprongen. Het Mergelland herleefde en ZZB werd in vierde provinciale kampioen met 10punten voorsprong.

Ook het jaar nadien werd de hoofdprijs weggekaapt, al hadden de leerlingen van coach Filip Reul na zeven wedstrijden de rode lantaarn in hun bezit. Succestrainer Reul bleef iets meer dan vijf seizoenen aan Zichen verbonden en leidde de ploeg ook naar eerste provinciale met twee eindrondetickets als toetje, zelfs bevordering was dichtbij.

Na het vertrek van Reul begin vorig seizoen konden ook diens vervangers Lenskens en Canale het wegglijden niet vermijden, met een bescheiden tiende plaats als eindresultaat.

Het afhaken van enkele belangrijke sponsors en de beperkte infrastructurele mogelijkheden op de Roosburg zorgden er uiteindelijk voor dat de huidige competitie met beperkte ambities werd aangevat, met een povere 6 op 39 als resultaat.

Gisterenavond kwam de voorzitter de spelers vertellen dat er geen torenhoge schulden zijn, maar dat het geld wel op is. Neven, Vos en Moreas stoppen ook onmiddellijk. Donderdag weet men meer over het sportieve plaatje, maar hoe ZZB elf spelers gaat vinden voor de trip naar Neerpelt is een raadsel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio