Gooit T-Mobile alsnog de handdoek?

Gooit T-Mobile alsnog de handdoek?
WIELRENNEN Het is absoluut niet zeker dat T-Mobile effectief verdergaat, conform het huidige contract dat tot 2010 loopt. Aanleiding is de dopingaffaire-Patrik Sinkewitz. Drie weken geleden startte de Duitse communicatiereus een onderzoek naar aanleiding van de verklaringen van de voor één jaar dopinggeschorste renner. Hij zei in een verhoor voor de Duitse bond dat er in 2006 nog door andere T-Mobile-renners dope werd gebruikt met medeweten van teamartsen en -leiding. Het stoort T-Mobile ook dat hij enkele dagen na het wegsturen van Jan Ullrich in Straatsburg toch nog voor bloeddoping naar Freiburg reed, midden de Tour.

Verwacht wordt dat de resultaten van het tweede onderzoek door T-Mobile al (na de onthullingen in juni volgde er ook al eentje) deze week bekend raken en de beslissing valt. De top van de T-Mobile-ploeg hulde zich de afgelopen dagen in stilzwijgen, maar de geruchten dat het einde in zicht is, zwollen afgelopen weekend met het uur aan. Ploegmanager Bob Stapleton zou al een alternatief hebben in het geval dat het doek valt over T-Mobile. (hc)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.