Wielersport leeft in Grootlo

TREMELO/KEERBERGEN/SCHRIEK - Grootlo mag dan een kleine parochie zijn, het grondgebied strekt zich wel uit over de gemeenten Tremelo, Keerbergen en Schriek. Met Bart Verschueren, Niels Albert en de uit het nabijgelegen Lozenhoek afkomstige Vincent Baestaens braken al enkele streekrenners als veldrijder door. En ondanks het verdwijnen van de plaatselijke cross, leeft de wielersport er zoals nooit tevoren.

Straks wordt er naast de openingswedstrijd van de Vlaamse Wielerbond ook het Vlaams kampioenschap, het Belgische kampioenschap en een tweedaagse georganiseerd. Peter De Meulenaere, patron van de Vitesseduif, het enige café, geraakte aan voldoende fondsen om die wielerevenementen op touw te zetten.

'We kozen bewust voor wedstrijden van de Vlaamse wielerbond, omdat die een veel grotere impact hebben dan de meesten vermoeden', aldus De Meulenaere. 'Er rijden veel renners uit eigen gouw mee. Maar we kozen natuurlijk ook voor de VWB omdat dergelijke wedstrijden nog betaalbaar blijven.' (avt)Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio