Autotestrit kost journalist het leven

Autotestrit kost journalist het leven
HARELBEKE - Bij een fataal afgelopen autotest met een lichtgewicht sportwagen is gisteren in Stasegem (Harelbeke) de 35-jarige Michael Cornette(35) om het leven gekomen. Hij was journalist bij de Krant van West-Vlaanderen.

Voor het komende autosalon had Michael Cornette uit Gits een afspraak met Matthieu Desmet (30) uit Zwevegem, de uitbater van PaintBall Valley. Voor een bijdrage over speciale wagens wilden ze de Ariel Atom 3 testen, een speciale buggy-sportwagen zonder dak, deuren of voorruit die eigendom was van Desmet.

Omstreeks 16uur liep de testrit helemaal fout. Om een nog onbekende reden verloor Desmet de controle over het stuur op een recht stuk weg. De Ariel Atom knalde in volle snelheid tegen enkele silo's aan de overzijde. De klap was zo groot dat enkele silo's een tiental centimeter werden verplaatst.

Journalist Michael Cornette overleed ter plaatse. Bestuurder Matthieu Desmet werd in kritieke toestand naar de spoeddienst van het AZ-Groeninge in Kortrijk gebracht.

Het parket stuurde een verkeersexpert om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Michael Cornette ging in 1999 aan de slag bij de Krant van West-Vlaanderen en was gespecialiseerd in het maken van tv- en lifestylebijdragen. Hij laat een vrouw en een zoontje na.

Corrigeer

MEER NIEUWS