Ophalen huisvuil voortaan 's avonds

TURNHOUT - Het huisvuil zal in verschillende Turnhoutse centrumstraten voortaan 's avonds opgehaald worden. De stad besliste dit samen met Sita.

Door het drukke verkeer 's morgens in het stadscentrum nemen de ophalingen heel veel tijd in beslag en lopen de vuilniswagens vertraging op. De politie had ook al gezegd dat het ophalen van het vuil 's morgens nefast is voor de verkeersveiligheid in het centrum. Het stadsbestuur heeft daarom met ophaler Sita een nieuwe regeling uitgewerkt.

Geen hinder

'Er is een voorstel uitgewerkt waarbij het huisvuil 's avonds al wordt opgehaald in een aantal straten in het centrum van de stad', vertelt bevoegd schepen voor Milieu Luc Hermans (CD&V). 'Dat heeft voordelen voor zowel Sita als de stad. De vuilnisophalers van Sita kunnen 's avonds sneller werken omdat er minder verkeer is. Het voordeel voor de stad is dat de vuilniswagen 's ochtends sneller uit het centrum weg zijn omdat er minder straten aangedaan moeten worden. Er zal daardoor minder hinder zijn voor het verkeer dat nu in eenrichtingsraten vaak geblokkeerd wordt door trage vuilniswagens.' Het gaat dan vooral om de straten Merodelei, Steenweg op Antwerpen, Spoorwegstraat, Otterstraat, Patersstraat, Gasthuisstraat, Grote Markt, Warandestraat, Graatakker, Zegeplein, Steenweg op Mol, Herentalsstraat en Stationstraat.

Geen nachtlawaai

De bewoners zijn via folders op de hoogte gebracht. Het huisvuil wordt in de bovengenoemde straten voortaan 's avonds opgehaald tussen 18.30 en 22 uur. 'De bewoners zullen dus geen hinder hebben van nachtlawaai. We hebben ook nog geen negatieve reacties gehad', besluit Hermans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio