Tankstation hoopt omzetverlies te compenseren met acties

Heraanleg Pottelberg treft handelaars nu al hard

Heraanleg Pottelberg treft handelaars nu al hard

'Mijn omzet daalt door de werken met 50 procent', zegt Christophe van Q8 (links). Ook bakkerin Sylvie en kapper Michel ondervinden hinder.evr Foto: © evr

KORTRIJK/MARKE - De maandag gestarte herinrichting van het kruispunt Pottelberg veroorzaakt nu al een omzetverlies tot 50procent bij sommige handelaars. Tankstation Q8 start daarom binnenkort met acties om klanten te lokken. Dat is gisteren beslist op een spoedvergadering.

Sedert maandag zijn voorbereidende nutswerken bezig voor de herinrichting van de Pottelberg, het drukke kruispunt met het afrittencomplex van de R8 op de grens van Kortrijk en Marke.

De handelaars moeten alle zeilen bijzetten om hun klanten te behouden. Bij het tankstation Q8 was er gisteren een spoedberaad omdat de omzet in enkele dagen tijd met vijftig procent is teruggelopen.

'We hebben besloten om met promo-acties uit te pakken', vertelt gerant Christophe Ghesquière. 'Dat is snel nodig, want mijn zes medewerkers hebben nu veel te weinig om handen. Als we niets ondernemen, gaan we binnen de kortste keren technische werkloosheid moeten invoeren.'

Ook bij bakkerin Sylvie Libbrecht lopen de zaken minder goed. 'Bij mij loopt het verlies nog niet zo hoog op als in Q8, maar ik schat dat ik dertig procent minder klanten over de vloer krijg', zegt ze. Traiteur Claude Deylgat merkt ook een forse daling, maar hij verhuist vanaf dinsdag voor de duur van de werken naar een pand in de Koning Albertstraat.

Verdwaalde wagens

Bij kapper Michel Pyck valt het klantenverlies mee, maar hij heeft andere problemen. 'Mijn klanten kunnen amper nog parkeren op mijn eigen parkeerplaatsen, omdat automobilisten die naar de school iets verderop moeten, hier hun auto achterlaten.'

Wie langsrijdt, merkt meteen hoe druk het is op het stuk van de Pottelberg bij het kruispunt van de Bruyningstraat en de Engelse Wandeling. Veel automobilisten proberen door te rijden naar het centrum van Kortrijk, maar moeten onverrichtter zake terugkeren. In het half uurtje dat we ter plekke zijn, worden we door vier automobilisten aangeklampt met de vraag hoe ze vlot het centrum van Kortrijk kunnen bereiken.

'Ik heb nog niets anders moeten doen vandaag dan uit te leggen hoe automobilisten dat moeten doen', verzucht kapper Michel.

Toch is de signalisatie volgens schepen van Mobiliteit Guy Leleu(CD&V) goed aangebracht. 'Het Vlaams gewest en de diensten van de stad hebben deze morgen nog een controle gedaan. Als er problemen zijn, is dat omdat automobilisten de wegomleggingen niet correct volgen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio