Bronzen en zilveren medailles

Vier internationale prijzen voor brouwerij Oud Beersel

Vier internationale prijzen voor brouwerij Oud Beersel

Brouwer Gert Christiaens met zijn Oude Kriek, die dit jaar al voor de tweede keer werd bekroond. ssj Foto: ssj

BEERSEL - Brouwerij Oud Beersel is vier keer in de prijzen gevallen op de Australian International Beer Awards. De Oude Kriek is dit jaar al twee keer bekroond.

De twintigste editie van de Australian International Beer Awards, een van de belangrijkste bierwedstrijden in de wereld, was een succes voor brouwerij Oud Beersel. Donderdagavond werden in Melbourne de resultaten bekendgemaakt.

Dit jaar beoordeelde een panel van 57 specialisten 1.344 bieren uit 41 landen. Brouwerij Oud Beersel ging met maar liefst vier eremetalen aan de haal. In de categorie 'Abbey & Triple Packaged' werd de Bersalis Tripel bekroond met een zilveren medaille. Bersalis Kadet, de Oude Geuze en de Oude Kriek van Oud Beersel behaalden telkens brons.

De Beerselse brouwerij, die geleid wordt door Gert Christiaens, heeft dit jaar al een mooi palmares bijeengesprokkeld. Eerder deze maand behaalde de Oude Kriek op de World Beer Cup 2012 in de VS het zilver in de categorie 'Belgian-Style Sour Ale'.

Het is niet de eerste keer dat Oud Beersel in de prijzen valt op internationale bierfora. In 2007 werd de Oude Geuze door het magazine 'Beers of the World' uitgeroepen tot 'The World's Best Gueuze'. Een jaar later rijfde de brouwerij met haar Oude Geuze het zilver binnen op de World Beer Cup 2008, en er was een Ratebeer 2008 Gold Medal voor de Oude Kriek. In 2009 riep 'Beers of the World' de Oude Kriek van Oud Beersel uit tot 'The World's Best Kriek' en de Oude Geuze tot 'The World's Best Gueuze'.

Bersalis kreeg in datzelfde jaar van het gerenommeerde vakblad de vermelding 'sterk aanbevolen'. En vorig jaar werd de Oude Kriek Oud Beersel verkozen tot 'Best Belgian Ale' op de Australian International Beer Awards.

De brouwerij viert dit jaar haar 130-jarige bestaan. Even was het voortbestaan bedreigd, tot Gert Christiaens in 2005 de zaak overnam. Christians won een prijs voor beste ambachtelijk bedrijf en een KMO-award als jonge ondernemer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio