KTA en asielzoekers renoveren samen OCMW-woningen

Rosmolen wordt sociaal appartement

Rosmolen wordt sociaal appartement

Michaja De Roo, Arne Nuytten en Gianni Vuylsteke van het KTA mochten in een van de OCMW-woningen hun geïntegreerde proef realiseren.pli Foto: © pli

IEPER - Het OCMW van Ieper heeft de woning 'Rosmolen' in de Rijselstraat gerenoveerd. Het wordt een sociaal appartement waar onder andere asielzoekers onderdak kunnen vinden.

In de Rosmolen werden zes appartementen ingericht, waarvan twee als doorgangswoning voor wie plots zonder woning komt te staan, en vier voor asielzoekers waarvan de procedure nog lopende is. Ook een aantal andere eigendommen van het OCMW in de Ieperse binnenstad worden omgebouwd tot sociale appartementen.

Het OCMW van Ieper kreeg van de hogere overheid in totaal 52 dergelijke plaatsen voor asielzoekers toegewezen. De verbouwingswerken in de Rosmolen en de andere woningen in de Ieperse binnenstad, zoals in de Bukkerstraat en het Rijkeklarenhof, gebeuren in samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Westhoek-Westkust en met het KTA van Ieper.

Via het CVO werken een aantal asielzoekers mee aan de renovaties.Het gaat om leefloongerechtigden die op die manier werkervaring en opleiding krijgen. Op maandag krijgen ze les, de andere dagen van de week zetten ze de aangebrachte leerstof om in de praktijk.

Ideale stage

De samenwerking met het KTA houdt in dat een aantal laatstejaars elektriciteit hun geïntegreerde proef realiseerden in één van de OCMW-woningen, die ze qua elektriciteit volledig mochten inrichten.

Voor Michaja De Roo, Arne Nuytten en Gianni Vuylsteke was dit een ideale stage.

'We hebben schema's gemaakt van de elektrische leidingen en dan ook de elektriciteit gerealiseerd in de woningen in de Bukkerstraat. Dat allemaal gedurende onze zes weken lange stage. Het was echt leerrijk!'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio