Ex-bazen van danscafés roepen klanten samen

Ex-bazen van danscafés roepen klanten samen

Dirk Hermans en Dirk Jacquet organiseren een reünie. kms Foto: © Koen Merens

OVERIJSE - Op 1 en 2 april kunnen de fuifnummers van weleer opnieuw de smaak en de geest van de vroegere danscafés Two Dee's en Okaez opsnuiven.

Two Dee's café en Okaez waren enkele jaren geleden begrippen in Overijse. Jong en oud vond elkaar elk weekend op de stomende party's in beide danscafés. Maar nu is er op dat vlak niets meer in de Druivenstreek. Daarom organiseren Dirk Hermans, de vroegere baas van Two Dee's, en Dirk Jacquet, de ex-baas van Okaez, op vrijdag 1 en zaterdag 2april een reunieparty in de Vintagebar aan de Brusselsesteenweg, waar zij ooit hun danstempels openhielden. 'De vraag naar een reunie kwam van onze vroegere klanten. We hebben dat altijd uitgesteld, maar nu is het er toch van gekomen. Met de reunie willen we meteen beklemtonen dat we het bijzonder jammer vinden dat de jongeren in eigen streek geen dansgelegenheid meer hebben en dat ze zich in het verkeer moeten wagen om uit te gaan. Belangstelling is er genoeg. Dat bewijzen we onder meer met het feit dat we voor de reunie een pak dj's van vroeger hebben kunnen optrommelen', zegt Dirk Hermans.

'Begin dit jaar liep ik nog met het idee rond om in Hoeilaart weer een danscafé te openen. Maar om familiale redenen is dat toen afgesprongen', legt Dirk Jacquet uit. 'Wij zijn er destijds mee gestopt omdat je zo'n stiel maar een paar jaar kan volhouden. We willen enkel maar verduidelijken dat jonge mensen geen schrik moeten hebben de stap te wagen om een danscafé uit te baten. Het is keihard en uren en dagen aan een stuk werken, dat wel. Maar als je jong bent, en als je nog geen gezinsverantwoordelijkheden hebt, mag je je zeker niet laten afschrikken', vindt Hermans. Bij Dirk Jacquet is de nostalgie van het danscafé altijd blijven hangen. Zijn Facebookpagina loopt over. Hij heeft er zelfs de website stamenei.be voor gelanceerd.

Jeugdschepen Peter Van den Berge (OV2002) toont zich opgetogen: 'Aan jeugdhuizen is er in de regio geen gebrek. Maar die richten zich inderdaad tot een wat jonger publiek. Daarom is dit een lovenswaardig initiatief. Zeker als je daarmee kan verhinderen dat mensen de weg op moeten om dansgelegenheid te vinden en zeker als de Dirken zeggen dat ze hiermee initiatieven willen aanoedigen.' (WFH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio