Vier 103-jarigen feesten in Brechts woonzorgcentrum

Vier 103-jarigen feesten in Brechts woonzorgcentrum

Touke Van De Cloodt en Fientje Simons vierden met leeftijdsgenoten Frans Bevers en Jan Van Dijck hun 103de verjaardag.vw Foto: © Neel Vermeiren

BRECHT - Touke Van De Cloodt en Fientje Simons vierden in het woonzorgcentrum hun 103de verjaardag. Leeftijdsgenoten Frans Bevers en Jan Van Dijck vierden mee.

Touke Van De Cloodt en Fientje Simons mochten 103 kaarsjes uitblazen. Hun verjaardag werd gevierd met nog twee leeftijdsgenoten en dat is toch wel erg zeldzaam. 'We tellen vier honderdjarigen want Frans Bevers vierde zijn 103de verjaardag op 4 december en 17 maart is Jan Van Dijck aan de beurt om 103 jaar te vieren. En op 2 juli wordt Gust Wilms 100 jaar. We zijn blijkbaar een goede voedingsbodem voor mensen met een hoge leeftijd. Wanneer iemand een eeuw oud is vieren we dat heel uitgebreid, de andere verjaardagen worden per afdeling gevierd', zegt Arielle Ceulemans, directeur van WZC Sint-Maria. Burgemeester Aerts, schepen Maria Vochten en schepen Annemie Van Dijck (allen CD&V) brachten de gelukwensen van de koning. Touke Van De Cloodt werd geboren in Loenhout op 4 januari 1908. Ze was getrouwd met Adrianus Van Dievoort, maar is dertig jaar geleden weduwe geworden. Haar honderdste verjaardag heeft ze nog thuis gevierd. Zij woonde toen in de Vaartstraat te Brecht. Haar man werkte in een steenfabriek. Zij heeft vroeger in het sigarenfabriek gewerkt. Haar beide kinderen zijn gestorven, maar schoonzoon Fons Verhoeven komt veel op bezoek. Fientje Simons werd als Joanna Simons geboren aan het kapelletje van de Locht. Ze moest enkele maanden voor haar veertiende verjaardag van haar moeder stoppen met onderwijs, maar de politie kwam haar thuis halen en Fientje liep school tot het einde van dat schooljaar. Ze huwde met Jef Van Elsacker. Het lievevrouwenbeeld dat ze toen van haar zussen kreeg, staat nog op haar kamer. Fientje en Jef baatten een boerderijtje uit in Sint-Job en hadden vijf kinderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio