Jan Verheyen regisseert 'Vermist'-film

Jan Verheyen regisseert 'Vermist'-film

Het team achter 'Vermist': Jan Verheyen, Joke Devynck, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Stan Van Samang en Cathérine Kools. belga
Foto: © WIEGANDT

De eerste aflevering van de VT4-serie 'Vermist' komt eerst in de cinemazalen. De politiefilm en -serie werd gisteren voorgesteld.

De opnames van de politiefilm beginnen volgende maandag en zullen tot eind mei duren. Daarna neemt men negen tv-afleveringen op die op VT4 te zien zullen zijn. Als alles volgens plan verloopt, komt Vermist op 31 oktober in de cinemazalen. VT4 zendt de tiendelige serie dan volgend jaar uit. De bioscoopfilm zal als extra lange pilootaflevering voor de serie gebruikt worden.

In Vermist staat de Cel Vermiste Personen centraal, de eenheid van de federale politie die werd opgericht na de affaire-Dutroux. De film gaat over de mysterieuze verdwijning van een zestienjarig meisje die een conflict heeft met haar ouders, maar ook een dubbelleven blijkt te leiden en al op seksfeestjes gesignaleerd werd.

Jan Verheyen regisseert de film. De hoofdrollen worden gespeeld door Koen De Bouw, Joke Devynck, Kevin Janssens, Stan Van Samang en Cathérine Kools. Filip Peeters en Hilde Van Mieghem spelen een gastrol.

VT4 wil met de film en de serie zijn fictieplannen verder gestalte geven na - het door de filmcritici slecht ontvangen - Firmin. ,,Met VT4 hebben we een sterke traditie opgebouwd in spraakmakende buitenlandse series als Lost en Heroes. We koesteren nu ook de ambitie een prominente rol te spelen in Vlaamse fictie.'' Daarom huurde de zender de Amerikaanse scenarist Matt Witten (House, Law & order) in. Hij adviseert scenaristen Bas Adriaensen (Sedes & Belli, Witse) en Philippe De Schepper.

Vermist wordt voor Jan Verheyen zijn eerste politiefilm. Ook hij legt de lat hoog. ,,Visueel willen we dat Vermist duidelijk afwijkt van de traditionele Vlaamse politiereeksen zoals die nu op televisie te zien zijn. We hebben ons visueel veeleer laten inspireren door reeksen als 24 en de rauw-realistische, bijna documentaire films van de briljante Britse regisseur Paul Greengrass (Bloody Sunday, United 93).'' (dbj)Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees