VOETBAL 1STE PROVINCIALE

Interimtrainer Jan Van Hout loodst Lutlommel terug naar vierde klasse

Interimtrainer Jan Van Hout loodst Lutlommel terug naar vierde klasse

Jan Van Hout bleef in het midden van het feestgedruis vrij rustig.Yorick Jansens Foto: © Yorick Jansens

EKSEL - Lutlommel keert terug naar vierde klasse. Het team van interimtrainer Jan Van Hout had op de slotdag genoeg aan een punt om de titel te veroveren.

Bij aanvang van het seizoen was de vraag bij de supporters of Lutlommel de degradatie wel goed had verteerd. Het antwoord was duidelijk. Lutlommel startte met een 0-4 en 4-1 overwinning. Meteen was de trend gezet voor een schitterend seizoen.

Lutlommel veroverde de titel in Zonhoven. Bij een 0-2-voorsprong kon er de Lommelaren niet veel meer gebeuren. Ze waren al bezig met de kampioenenviering, toen de thuisploeg nog verrassend de bordjes in evenwicht wist te brengen. Om Lutlommel alsnog te doen struikelen was de speeltijd te kort zodat de grote bezoekende aanhang een lange feestnacht kon inzetten.

'Bestuur en spelers waren er voor 75 procent gerust in. Wij mochten niet verliezen en hadden aan een gelijkspel voldoende. Wellen daarentegen moest winnen bij Termien. Wij vervulden met brio onze opdracht en Wellen geraakte met veel geluk niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Dus opdracht volbracht', deed voorzitter Patrick Sevens, die al elf jaar aan het roer staat van de club, enthousiast zijn verhaal. Hij vierde zijn tweede titel in drie seizoenen.

'We werden bij aanvang van het seizoen als de te kloppen ploeg naar voren geschoven. Wij bevestigden dit met een zeer sterke heenronde en waren niet uit de topdrie weg te slaan. In de terugronde was ons pad niet altijd meer bezaaid met rozen en moesten we thuis enkele niet verwachte nederlagen incasseren. Wilden wij voor de titel gaan, dan moest er worden ingegrepen. Nood breekt wet. Wij geloofden en hadden vertrouwen in onze beloftentrainer Jan Van Hout die ieders voorkeur kreeg. Hij kreeg de ploeg terug op de rails, al ging dit niet altijd zonder slag of stoot, maar loven hem voor zijn geslaagde opdracht.'

Wat brengt de toekomst?

'Bij de vorige promotie kreeg de club onmiddellijk een retourkaartje. Dit scenario zouden we graag ten alle prijzen willen voorkomen. Momenteel verlaten er zes kernspelers de club en die plaatsen zullen zeker goed moeten worden opgevuld. Je kan niet zomaar een Mercedes door een 2-PK'tje vervangen, want dan zie je de bui al opnieuw hangen. De eerste gesprekken hierover zijn met de nieuwe trainer gevoerd. Ditmaal kiezen we niet voor kwantiteit maar kwaliteit. Het is de bedoeling om ditmaal zeker het behoud te kunnen verzekeren.'

In het midden van het feestgedruis werd interimtrainer Jan Van Hout als een held op de schouders gedragen. Hijzelf bleef er vrij rustig onder.

'Het kantelmoment was de thuiswedstrijd tegen Termien. Toen we een 0-1 achterstand moesten goedmaken, was het alles of niets en werd het heel gelukkig alles', vertelt Jan bescheiden, die normaal aan de feesttafel van zijn zoon moest zitten, want die deed zijn communie. 'Ik kan nu verkondigen wat ik wil, de winnaar heeft altijd gelijk, maar mijn ploeg moest voor het resultaat zorgen. De voorbije week hebben we het over verschillende wedstrijdvormen gehad en uitgeprobeerd en kan zeker niet ontevreden zijn over het resultaat. De nieuwe trainer Alex Janssens kan altijd op mijn steun rekenen.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio