Schepen Seghers neemt twee eeuwelingen mee op uitstap

Schepen Seghers neemt twee eeuwelingen mee op uitstap

Robert Cardon, Marietta Bouverne en schepen Catharina Seghers beleefden een mooie dag op de Gentse binnenwateren.pvo Foto: © Philip Vanoutrive (pvo)

GENT - Schepen van Bevolking Catharina Seghers (Open VLD) had vorig jaar twee actieve Gentse eeuwelingen zonder enige familie een koetstochtje aangeboden. 'Ik had toen beloofd hen volgend jaar opnieuw mee te nemen op uitstap.'

Gisteren hield de schepen haar woord en trakteerde Mariette Bouverne (102) en Robert Cardon (101) op een boottochtje door het Gentse centrum. Ze toonde hen het nieuwe STAM, de Ajuinlei waar zondagochtend de boekenmarkt plaatsvindt en ook de nieuwe woning van Guy Verhofstadt aan het Gravensteen.

Omdat Robert per se de vernieuwde vismijn wou zien, eindigde hun uitstapje op het terras van de Bord'eau met een koffie en een dame blanche.

'Plezant maar un peu court', vond Mariette, die als echte Gentse haar gesprek doorspekt met hele zinnen in het Frans. Beide oudjes zijn nog tamelijk goed te been en nog heel pienter.

Mariette, die in home Arion verblijft in Zwijnaarde, heeft vorig jaar zelfs het boetseren ontdekt. 'Ik ga mij nu toeleggen op abstract boetseerwerk', zegt ze zonder verpinken.

Robert is misschien wel de enige Gentse mannelijke eeuweling die nog zelfstandig woont - in een studio in de Leliestraat - en bovendien alle dagen zijn eigen potje kookt. 'Ik ben het al mijn hele leven gewoon want ik ben nooit getrouwd', lacht hij.

De man uit Sint-Amandsberg, die zijn hele leven als bediende heeft gewerkt, heeft humor: 'Niemand van mijn kennissen zal naar mijn begrafenis komen', zegt hij 'om de eenvoudige reden dat ze allemaal dood zijn.'

De schepen sprak nu al met Robert en Mariette een bestemming af voor de uitstap van volgend jaar: de afgewerkte Reep. ( )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio