Meer fraudecontrole op containerparken

GENT - De twee Ivago-medewerkers die woensdagnamiddag betrapt zijn terwijl ze oud elektronisch materiaal verkochten aan een handelaar in tweedehandsspullen, zijn gisteren preventief geschorst. Dat is beslist tijdens een bijzondere vergadering van het directiecomité van Ivago. Tom Balthazar, voorzitter van Ivago, kondigt ondertussen aan dat er meer controles komen op containerparken.

De fraude in het containerpark van Wondelgem kwam woensdagnamiddag aan het licht bij een inval van de recherche van de lokale politie. Al minstens een jaar zetten de twee oud elektronisch materiaal opzij om te verkopen aan een handelaar. De twee parkwachters en de koper werden woensdag urenlang ondervraagd, maar mochten nadien opnieuw beschikken. De Ivago-medewerkers zijn gisteren preventief geschorst.

‘Dat gebeurde bij hoogdringendheid', zegt Tom Balthazar. ‘Zij moeten nog verhoord worden, maar normaal gezien geldt zo'n preventieve schorsing voor een hernieuwbare periode van vier maanden. Ondertussen heb ik aan de directie gevraagd om voorstellen te doen om de interne controle en fraudebestrijding op containerparken te verbeteren. Mogelijk stellen we daar ook een externe adviseur voor aan.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio