Webcam in sportwagen legt dodelijk ongeval journalist vast

Webcam in sportwagen legt dodelijk ongeval journalist vast

Foto: *

HARELBEKE / HOOGLEDE - Het ongeval dat maandagmiddag tijdens een testrit met een exclusieve bolide het leven kostte aan journalist Michael Cornette was het gevolg van overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag. Dat blijkt uit de beelden van de webcam die in de Ariel Atom 3 hing.

'De analyse van de beelden bevestigt de vaststellingen van de verkeersexpert', zegt Tom Janssens van het parket van Kortrijk.. 'De bestuurder wilde aan de journalist tonen wat de snelle wagen in zijn mars had. De bestuurder reed veel te snel en roekeloos en verloor door het grint op de weg de controle over het stuur.'

De 35-jarige Michael Cornette was sinds 1999 in dienst bij Roularta en maakte een reportage met het oog op het Autosalon. Hij woonde met zijn echtgenote, kleuterleidster Jennemie Seynaeve, in Hooglede-Gits en was in februari 2010 vader geworden van zoontje Leon. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 10 uur plaats in de kerk van Gits.

Bestuurder Matthieu Desmet (30), uitbater van de Paintball Valley in Zwevegem, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht maar is intussen buiten levensgevaar.

Corrigeer

NIEUWS