Mathieu Boone volgt broerKarel op bij Lotus

Mathieu Boone volgt broerKarel op bij Lotus

Mathieu Boone, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Lotus.mhb Foto: © Marc Herremans - Corelio

Karel Boone wordt als voorzitter van de raad van bestuur van Lotus Bakeries, de koekjesbakker uit het Oost-Vlaamse Lembeke opgevolgd door zijn broer Mathieu.

Karel Boone, van 1974 tot 2006 al CEO van het beursgenoteerde familiebedrijf, wordt 70 jaar en verlaat na 46jaar de speculaasspecialist.

Hij wordt op 11mei, op de algemene vergadering, opgevolgd door zijn 5jaar jongere broer Mathieu, die hem in 2006 ook al was opgevolgd als CEO. Karels vacante zitje in de raad van bestuur zal worden ingenomen door diens dochter Benedikte, waardoor de familiale verankering verzekerd blijft. Zij wordt de derde dame in de tienkoppige raad van bestuur, naast de onafhankelijke bestuurders Sabine Sagaert (ex-ABInBev) en Dominique Leroy (ex-Unilever).

In 2011 realiseerde Lotus Bakeries, dat op Euronext Brussels noteert, een omzet van 275,6miljoen euro met ongeveer 1.200medewerkers. Lotus heeft fabrieken in België, Nederland, Frankrijk en Zweden en eigen verkooporganisaties in negen Europese landen en in Amerika en Canada. De dagelijkse leiding van het bedrijf - dat op jaarbasis naar schatting vijf miljard speculaaskoekjes bakt - is sinds juni vorig jaar in handen van Jan Boone, zoon van Mathieu, en Jan Vander Stichele, schoonzoon van Karel. Het blijft dus allemaal in de familie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio