Tom Steels toch geen schepen voor Sport

SINT-NIKLAAS - Gewezen topwielrenner Tom Steels wordt geen schepen voor Sport. Hij zou in het jaar voor de verkiezingen Gaspard Van Peteghem als schepen opvolgen, met als doel ook na verkiezingen in oktober schepen voor Sport te worden. Deze ambitie heeft het bekende gemeenteraadslid van de SP.A defintief opgeborgen. Dat liet hij ook officieel weten aan het bestuur van de SP.A.

Het lag in de lijn van de verwachtingen dat Steels, die nu trainer-ploegleider is van Omega Pharma-Quick Step, zou afzien van zijn schepenambt, maar het is intussen officieel. ‘Ik ben nu gemiddeld 140 keer per jaar niet thuis en dat valt onmogelijk te combineren met een functie als schepen', zegt Tom Steels. Gaspard Van Peteghem blijft dus schepen voor Sport. ‘Steels blijft wel gemeenteraadslid', reageert Freddy Willockx. ‘Als hij hier is, zal hij zich ook buigen over alle dossiers waarvoor hij bevoegd is. Het is niet zo dat hij uit de politiek stapt. Hij blijft de SP.A. steunen.'

Steels ziet dus weliswaar af van een schepenambt in zijn stad maar neemt toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de SP.A. en het kartel met Groen. ‘Tom Steels blijft op de lijst staan. Hij zal als derde lijstduwer naar de verkiezingen trekken en op die manier de SP.A. steunen', aldus Willockx.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio