Karel Vanderleen 'Onze allerlaatste kans op aansluiting'

OOSTENDE - VG OOSTENDE

VG Oostende legt morgen in Beloeil zijn allerlaatste kaarten op tafel. 'Zij hebben in de klassering negen punten meer dan wij, maar het is een ploeg die we zeker moeten aankunnen', meent Karel Vanderleen. 'Het is trouwens onze allerlaatste kans om toch nog aansluiting te forceren en een mooi slot van het seizoen te beleven. Tegen Beloeil moeten we tonen dat we niet het zwakke broertje van de reeks zijn waarvoor iedereen ons verslijt.'

Karel Vanderleen zal zich morgen niet nuttig kunnen maken op het veld, want hij is geschorst en ook nog eens geblesseerd. Het ziet er ook naar uit dat hij volgend seizoen niet meer voor VG Oostende zal voetballen. Hij zou financieel te wijd gapen en liever dichter bij huis (Vanderleen woont in het Gentse, red) spelen. De speler zelf ontkent echter dat hij niet bereid zou zijn om in te leveren.

'Ik heb ook gehoord dat de club volgend seizoen geen maandgeld meer wil betalen', zegt Vanderleen. 'Ik begrijp dat en kan daar mee leven, maar we onderhandelen nog. Er moet dan echter niet gezegd worden dat ik niet wil inleveren. Ik wil eerst nog verder praten met de voorzitter en de andere verantwoordelijken, en dan zien we wel wat er nog mogelijk is.' (KV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio