Dieter Conderaerts is Dessel dankbaar

DESSEL - Dieter Conderaerts verlaat aan het einde van het seizoen Dessel om een reeks lager aan de slag te gaan bij Geel-Meerhout. Geen echte verrassing, maar toch leek voorzitter Armand Melis wel wat te schrikken nadat de bijna 25-jarige Conderaerts zijn toekomstplannen op tafel had gelegd. 'Ik speel bij Dessel al van mijn zesde levensjaar en dat is dus bijna twintig jaar. Ik heb aan deze club dan ook veel te danken', zegt Conderaerts, die aan zijn vierde seizoen bezig is als basisspeler in het A-elftal. 'Ik kreeg een kans en ik heb me daar altijd honderd procent voor ingezet. Ik speelde bijna twee seizoenen in tweede klasse en dat was een leerrijke ervaring.

Keerzijde was dat we - op het eerste seizoen na in tweede (toen eindigde Dessel negende fvh) - altijd tegen de degradatie hebben moeten vechten, ook in derde klasse de voorbije seizoenen. Ik ken alleen Dessel en had dus nood aan een nieuwe uitdaging en die komt er met Geel-Meerhout, een ambitieuze club. De gesprekken verliepen vlot en we zaten vlug op dezelfde golflengte. Ik zal er allicht centraal achterin uitgespeeld worden.'

Zijn beste positie, volgens vele supporters. Conderaerts wil eerst het Desselse verhaal afmaken en hoopt dat hij niet wordt afgerekend nadat hij zijn transfer bekendmaakte. 'Momenteel is al Dessel wat telt en ik wil dan ook graag meewerken om deze club te behoeden voor de degradatie want we zijn zeker nog niet gered. De komst van kopploeg Willebroek-Meerhof kondigt zich moeilijk aan voor ons, maar we moeten op zoek naar puntenwinst. We hebben geen andere keuze.' (fvh)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio