'Komaf maken met wisselvallige prestaties'

SINT-LENAARTS - Sint-Lenaarts moet vanavond in eigen huis aan de bak tegen Heusden- Zolder. Twee weken geleden kreeg groen-geel nog een zware pandoering van die andere Limburgse ploeg Hasselt.

'Het is niet zo dat Limburgse ploegen ons niet liggen, maar we zijn wel gewaarschuwd', reageert Gül.

'Heusden-Zolder is na de winterstop namelijk aan een inhaalbeweging bezig. Ze zijn momenteel de ploeg in vorm, al boekten ze wel telkens zuinige overwinningen. Maar dat betekent net dat het geluk hen meezit. In wedstrijden die anders hadden kunnen uitdraaien, trekken zij aan het langste eind. Voor zulke ploegen moet je oppassen.'

Sint-Lenaarts daarentegen is bezig aan een wisselvallige terugronde.

'Een zwakke prestatie wordt opgevolgd door een sterke prestatie en andersom', weet ook de verdediger. 'Daar moeten we proberen komaf mee te maken. Vorige week speelden we een ijzersterke wedstrijd tegen Geel-Meerhout. Die lijn moeten we proberen door te trekken, maar dat hoeft niet door zelf het spel te willen maken. Daar loopt het vaak fout. We moeten soms durven kiezen voor een voorzichtigere tactiek. Als we open spelen en zelf het initiatief nemen, krijgen we namelijk vaak het deksel op de neus.' (vjb)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio