‘Fusie maat voor niets'

VOETBAL 4DE PROVINCIALE A HOGER OP OOSTENDE Ex-trainer Marc Calcoen over teloorgang Hoger Op

Foto: © DO - Rudy DECLERCK

OOSTENDE - Het veld lag er nooit perfect bij en er was zelfs ooit geen kalk om de lijnen te witten, maar toch was het altijd gezellig op het Mispelveldje in Oostende. Voorlopig is dat verleden tijd, want Hoger Op komt dit seizoen niet uit in competitie.

Een uitvaart is het nog niet, maar in Oostende gelooft niemand er nog in dat de patiënt weer gereanimeerd kan worden. Hoger Op telt wel nog twee jeugdploegen, maar is op sterven na dood. Sterke (?) man Pierre Ryckewaert heeft de boter gegeten. De Oostendse advocaat was voorzitter van het zieltogende SK Voorwaarts toen hij er in slaagde om de fusie met Hermes, dat respect genoot omwille van de goede jeugdwerking dankzij vakmensen zoals Geert Peene, Geert Taecke en Marc Calcoen, er door te drukken.

Calcoen loodste de jonge fusieploeg naar eerste provinciale en zijn opvolger Kurt Bataille haalde zelfs de finale van de eindronde, maar toen was het geld op. Hoger Op stond een dikke drie jaar geleden met één voet in bevordering, maar zakte sindsdien roemloos weg naar vierde provinciale en nu dus nog lager. ‘Ze zullen het huis van Ryckewaert nog eens in brand steken, maar geen enkele voorbijganger zal blussen', merkte iemand vorige week al lachend op.

‘Er is veel kapot gemaakt', aldus ex-trainer Marc Calcoen. ‘De fusie tussen Voorwaarts en Hoger Op was een maat voor niets. Voor Ryckewaert en Voorwaarts was dit een laatste reddingsmiddel. Hermes had vooral oude medewerkers en ze waren bang voor de opvolging. Maar de jeugdwerking van Hermes was prima en in moeilijke tijden konden ze altijd op hun zelf opgeleide jeugd terugvallen. Zo keerden we ook terug naar eerste provinciale. Nadien is alles fout gelopen door een slecht beleid.'

Zeventiger Albert ‘Berten' Verhulst zal zich dit seizoen ontfermen over de resterende jeugd. Nadien valt af te wachten of er mensen bereid gevonden worden om volgend seizoen weer een eerste ploeg in competitie te brengen of het in de fusie opgegane Hermes nieuw leven in te blazen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio