Spelers van Racing Genk trainen én spreken weer

De spelers van leider RC Genk hernamen gisteren de training na een dagje rust. De sfeer was minder uitbundig dan twee weken geleden, maar zeker niet gelaten of bedrukt. Voor het eerst na het debacle in Bergen (5-0) spraken de spelers en trainer Hugo Broos ook weer.

,,Het is verteerd'', aldus Broos. ,,Je kan 1001 verklaringen vinden voor wat er is gebeurd, maar vermoeidheid, fysiek en mentaal, is de enige echte reden. Drie keer Anderlecht, drie keer een zware match en drie keer veel aandacht: voor mij is dat niet nieuw, maar voor de spelers wel. Daarna krijg je een decompressie als je naar Bergen moet. Anderlecht en AA Gent hadden hetzelfde voor. Wij hadden niet meer de mentale en fysieke kracht om terug te slaan. Dat is geen verwijt, maar een opmerking. Dit moet niet uitvergroot worden: we staan al zeven maanden eerste. Ik ben niet bang voor wat volgt. Ik ken deze groep meer dan genoeg: tegen STVV staan we er weer.''

Broos ontkent dat er barstjes komen in het collectieve blok. ,,Dat Bailly naar zijn verdedigers applaudisseerde: dat begrijp ik. Het is als doelman niet leuk er vijf binnen te krijgen. Meer moet je er niet achter zoeken.''

Geen harde woorden

Dat vindt ook Wouter Vrancken.

,,Ik hoor dat er een felle discussie geweest zou zijn in de kleedkamer: dat is onzin'', zegt de middenvelder. ,,Er was gewoon een goed gesprek. Als je goede vrienden bent, mag je ook eens je gedacht zeggen. Maar dat gebeurde zonder harde woorden. Er zijn absoluut geen barstjes in ons blok. Er is geen ramp gebeurd. We moeten dit wel in ons achterhoofd houden en gewoon hard werken en tegen STVV met de juiste mentaliteit op het veld stappen.'' (gdv)

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.