Volleybal 2de divisie

Bram Jacobs Mevoc Meerbeke

NINOVE - Na zijn 1-3 zege tegen Webis slikte Meerbeke vier opeenvolgende nederlagen. Door de nul op twaalf gleed het af naar de voorlaatste plaats. Vorig weekend sprokkelde Mevoc verrassend een puntje in Poperinge.

‘Met Zomergen en Ruiselede ontmoetten we twee sterke tegenstanders. De duels met lager geklasseerde ploegen Tielt en Beernem waren wel haalbare opdrachten', geeft Bram Jacobs toe. Die 23-jarige speler vervangt al enkele weken de zieke spelverdeler Wout Nechelput.

‘In sommige wedstrijden kon Meerbeke op meer aanspraak maken. In het duel met titelkandidaat Ruiselede hadden we bij 21-24 uitzicht op de eerste deelwinst. We konden echter niet afmaken. Met setwinst was het een andere match geweest', meent Bram.

Vorig weekend was Mevocs spelerskern gehavend voor het duel met Poperinge. ‘Nechelput was nog niet speelklaar. Verpleger Jeroen Jacquemijns moest werken. Dries Schoukens was wegens examens onbeschikbaar en ook Dimitri Coeckelbergs was er niet bij. Daarom moest onze coach een beroep doen op onze vierde hoekaanvaller Wilm Van den Noortgate.'

‘In het begin van de eerste set ging Mevoc goed mee met zijn tegenstander, maar we verloren met 25-18. Poperinge won overtuigend set twee en leek af te stevenen op een 3-0 zege. Vanaf de derde beurt maakten we meer sfeer. Mevoc klampte aan en wipte in set drie en vier over de gastheren. De tiebreak verloren we. Met een collectief sterke prestatie hebben we een punt uit de brand gesleept.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio