2DE DIVISIE B (V)

Sofie Mortier VT Brugge A

Sofie Mortier VT Brugge A

vdb Foto: © VDB

BRUGGE - Het gaat niet goed met VT Brugge. De Brugse vrouwenploeg slaagt er niet in om die zo fel begeerde overwinning binnen te halen en de daaraan verbonden punten die nodig zijn voor het behoud.

'Ik weet niet wat er misloopt, de trainer weet het niet, de andere meisjes weten het ook niet. Het is al vaak onderwerp van gesprek geweest in de kleedkamer, maar niemand weet het', zegt Sofie Mortier. 'Zeker tegen de beter geklasseerde ploegen spelen we niet slecht, misschien omdat we dan meer ontspannen zijn in de wetenschap dat we toch niet zullen winnen. Maar tegen de ploegen waar we van kunnen en moeten winnen voor de punten, falen we.'

'Vorig weekend speelden we in de eerste en tweede set heel goed mee. We misten wel onze start en konden daarna de kloof niet meer dichten, maar we haalden hetzelfde niveau als onze tegenstandsters. De tweede set was heel spannend en we moesten pas op het einde de duimen leggen. Ja, en in de derde set gingen de kopjes dan naar beneden.', doet Mortier het relaas van de wedstrijd.

'Nochtans is de sfeer in de groep goed. De voorbereiding was goed, vorig jaar haalden we met dezelfde ploeg een meer dan behoorlijke plaats in dezelfde reeks, met nagenoeg dezelfde tegenstandsters. Het is een mysterie. Maar vroeg of laat komt de klik er wel', hoopt Sofie Mortier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio