1STE PROVINCIALE ACJ BRUGGE

Coach Tom Roels is aan z'n laatste maanden bezig

Coach Tom Roels is aan z'n laatste maanden bezig

do Foto: © Rudy DECLERCK

BRUGGE - ACJ Brugge zit al enige tijd in een dalletje. Dat kwam vorige zaterdag ook tot uiting in de kleine derby tegen Racing Brugge B. Coach Tom Roels lijkt onder druk te komen staan.

'Er zijn inderdaad al een paar gesprekken geweest', geeft manager Jan Marain toe. 'En daaruit is gebleken dat er toch een verschil in visie is. Tom is jong en heeft kwaliteiten, maar is ook nogal eigenzinnig en we verwijten hem dat hij niet altijd even doelgericht coacht. In Kortrijk was dat bijvoorbeeld het geval', zucht Marain. 'We kwamen voor en hadden de matchen in handen, maar dan volgden een paar twijfelachtige wissels en we gaven de match alsnog weg. Een coach moet altijd en overal resultaat proberen te halen en één van de gevolgen is nu dat we in degradatiegevaar verkeren en het nog moeilijk zullen krijgen om er in te blijven. We missen natuurlijk ook Christof Vande Geuchte, die jaren onze pivot was.'

Dinsdag kwam het bestuur van de Brugse fusieploeg bij mekaar om onder meer de situatie van de coach te bespreken. Het ziet er naar uit dat Roels terugkeert naar Oostende om er zijn coachgeluk in eigen omgeving te zoeken. Bestuurder en kinesist Chris Bastenier bevestigde dat de kans klein is dat Roels na dit seizoen nog blijft in Assebroek, maar dat hij zeker het seizoen zal uitdoen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio