VOLLEYBAL 1STE DIVISIE B VROUWEN VKt TORHOUT

Lies Dobbelaere en co behouden na zege bij Gooik uitzicht op derde plaats

Lies Dobbelaere en co behouden na zege bij Gooik uitzicht op derde plaats

Lies Dobbelaere: 'We spelen heel gemotiveerd en proberen niemand te onderschatten.' Rudy Declerck Foto: © Rudy DECLERCK

TORHOUT - Na de nipte 2-3 zege tegen leider Oudenaarde graaide VKt Torhout op bezoek bij vice-leider Gooik met 0-3 de volle buit mee. Het team van coach Walter Engelen behoudt zo uitzicht op de derde plaats.

'Soms gaan we wel eens op receptioneel vlak onderuit waardoor we veel punten verliezen. In Gooik speelden we echter een perfecte match. Zo haalden we in verdediging alle ballen van de vloer. Er stak ook veel ambiance in de ploeg. Ja, alle onderdeeltjes klopten', blikt receptie-hoekspeelster Lies Dobbelaere op de jongste zege terug.

VKt won de eerste set na 20-16 via 21-21 met 26-28. 'Toch is winst in een eerste set niet zo belangrijk. Al vaak gingen we in een eerste set af als een gieter en wonnen we toch vlot de wedstrijd. Het viel me wel op hoe erbarmelijk Gooik in de derde deelbeurt speelde. Ze waren heel ontgoocheld om de nederlaag tegen ons', zegt Dobbelaere.

VKt had ook in de heenronde Gooik verschalkt. Op die derde speeldag was het toen trouwens de eerste seizoenszege van de blauw-zwarten.

Momenteel kan coach Walter Engelen over negen speelsters beschikken, het maximum. VKt Torhout prijkt na 14 van de 22 speeldagen netjes halverwege de rangschikking. Hun zesde plaats is echter slechts één punt verwijderd van de derde stek, die het trio Oudegem-Melsele-Temse vasthoudt. 'We zijn heel tevreden over het parcours dat we al afgelegd hebben: zeven zeges en zeven nederlagen. Door langdurige blessures en door zwangerschappen was de kern nooit compleet. Toch heb ik de indruk dat er zelfs meer in zat. Laten we zondag Bissegem, dat goed bezig is, niet onderschatten. We zijn altijd heel gemotiveerd en we spelen wel goed. De eindrangschikking kan voor ons nog heel mooi worden', besluit Lies Dobbelaere.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio