Ook twee kompanen opgepakt

Ex-werknemer verdacht van gewapende overval op kruidenhandel

De kruidenhandel van William Beeckman langs de Brusselsestraat in Lennik. ssj Foto: © ssj

LENNIK - De politie heeft drie mannen opgepakt die verdacht worden van de overval op kruidenhandel Beeckman in Lennik midden vorige maand. Eén van de verdachten is een werknemer die kort voordien ontslagen was.

De drie zijn aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. Ze worden ervan verdacht de overval op de Lennikse kruidenhandel Beeckman te hebben gepleegd. De gewelddadige overval vond twee weken geleden plaats, op woensdagavond 18 januari. Twee gemaskerde en gewapende daders wachtten er toen een werknemer op en dwongen hem om samen langs achteren de kruidenhandel langs de Brusselsestraat binnen te gaan.

Eén van de daders ging het kantoor van zaakvoerder William Beeckman binnen, waar het tot een vechtpartij kwam. Daarbij werd ook een schot in het plafond gelost. Beeckman, zijn echtgenote en een werknemer kregen nog enkele klappen, waarna de overvallers er met wat geld en maaltijdcheques vandoor gingen. Daags na de feiten had William Beeckman al een sterk vermoeden wie er achter de overval zat. Een week voor de overval had hij een jonge werknemer ontslagen, en die maakte toen duidelijk dat hij het er niet bij zo laten. Een van de overvallers vroeg ook specifiek bij naam naar de zaakvoerder. Kort na de overval kon de lokale politie de ontslagen man oppakken. Enkele dagen later werden ook twee kompanen van de eerste verdachte opgepakt. De aanhouding van het trio wijst erop dat de bewijslast voldoende groot moet zijn. Het is niet duidelijk of de verdachten al bekentenissen hebben afgelegd.

Zaakvoerder William Beeckman is nog niet officieel op de hoogte gebracht van de aanhoudingen. ‘Die werknemer deed het niet goed, en daarom heb ik hem moeten ontslagen. Hij is toen kwaad weggegaan, wat niet helemaal abnormaal is. Maar blijkbaar is hij dus nog een stap verdergegaan, al heb ik daar nog geen bevestiging van', zegt Beeckman. ‘Intussen dragen we hier nog allemaal de gevolgen van de overval. Ik heb het al een plaats kunnen geven, mijn echtgenote heeft er nog last van. De twee getroffen werknemers zijn wel nog tot eind deze maand thuis. Ze hebben het nog moeilijk om goed te slapen. Binnen twee weken verhuizen we, en dan zullen we geruster zijn. Die locatie is immers enorm beveiligd met camera's.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio