Rechtbank

Vrouw slaat buurvrouw met bezem

HARELBEKE - Voor de correctionele rechtbank van Kortrijk stond MariaV.B. terecht omdat ze haar buurvrouw op het hoofd zou hebben geslagen met een bezem. Het slachtoffer, een dementerende vrouw, herinnert zich niets meer van de feiten. Haar zoon vernam de feiten van de buren en legde klacht neer.

Maria V.B. ontkent de feiten en vroeg aan de strafrechter de vrijspraak. Volgens de 50-jarige vrouw kwam het slachtoffer bebloed bij haar aankloppen. 'Mijn cliënte heeft doekjes gehaald om de wonde te verzorgen, maar het slachtoffer wilde niet geholpen worden. Integendeel, ze stelde zich zelfs erg agressief op. Mijn cliënte heeft gevraagd om haar huis te verlaten maar de buurvrouw wou daar niet van weten. Mijn cliënte voelde zich bedreigd en heeft het slachtoffer buiten geveegd. Van geweld was geen sprake', aldus de advocaat.

De procureur vorderde voor de vrouw een maand gevangenisstraf en 26euro geldboete. De rechter velt zijn vonnis op 12oktober.

Harelbeke

Cannabiskweker riskeert jaar cel

Jalid B. (25) moest voor de rechtbank verschijnen voor het runnen van een cannabisplantage in Harelbeke.

De man woont ondertussen in Nederland en stuurde zijn kat naar de rechtbank. De 25-jarige Jalid B. runde in 2008 drie maanden lang een plantage met 500cannabisplanten.

De man riskeert een effectieve celstraf van een jaar en een geldboete van 1.000euro.

Vonnis op 18 otkober.

Harelbeke

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio