Temsebrug afgesloten voor werken aan pijler

TEMSE - Heel de maand augustus zal de tweede Temsebrug, die de gemeenten Temse en Bornem verbindt, afgesloten zijn voor alle verkeer wegens werken aan de brug. Vorig jaar werden al eens werken uitgevoerd aan pijler zeven.

‘Nadat zich een lichte verschuiving en zetting had voorgedaan van de brugpijlers, werd in oktober vorig jaar het brugdek opnieuw in de juiste positie geplaatst', aldus ingenieur Wim Dauwe, afdelingshoofd bij Waterwegen en Zeekanaal (W&Z). ‘Daarbij hebben we vastgesteld dat een aantal steunpunten van het brugdek waren beschadigd. Nu de zetting van de pijler is uitgedoofd en er geen verzakking meer optreedt, kunnen de beschadigde steunpunten definitief worden hersteld.'

Voor de herstellingswerken, die de hele maand augustus zullen duren, moet de brug volledig verkeersvrij zijn.

‘Daarom wordt het wegverkeer vanaf 2 augustus tot en met 31 augustus in beide richtingen over de oude brug geleid; zowel het gemotoriseerde verkeer als het wandel- en fietsverkeer', vertelt Dauwe. ‘W&Z voert de werken bewust in de maand augustus uit, omdat dit doorgaans een verkeersluwe periode is.' Het scheepvaartverkeer zal geen hinder ondervinden van de werken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio